Κάηκε ζωντανή μεσα στο σπίτι της στο Κολωνάκι η χήρα πρώην βουλευτή του Νομου Έβρου και υπουργού του Πασοκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγικο τελος είχε η 87χρονη Ελένη Παπαδόπουλου, χήρα του Γιάννη  Παπαδόπουλου, που κάηκε μεσα στο διαμέρισμα της στο Κολωνάκι, αγκαλιά με τη γατούλα της.

Μυστηριώδεις θάνατοι με πολίτες που καταρρεουν ξαφνικά και πεθαίνουν – Τι μπορει να συμβαίνει;

Ο σύζυγος της, Γιάννης Παπαδόπουλος, ιστορικό στέλεχος του Πασοκ, ήταν πλαστικός χειρουργός και διετέλεσε υπουργός Βορείου Ελλάδος μέχρι το Φεβρουάριο του 1987, όταν τον διαδέχθηκε ο Στέλιος Παπαθεμελής ενώ είχε και αντιστασιακή δράση την περίοδο της κατοχής αλλα και της Χούντας.

Παγκόσμιο Σοκ: Φυγάδευσαν τον Καναδό πρωθυπουργό!

1E982362 945F 4B26 A843 B4D1ED6F5EF2
Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου,
κατά την επίσκεψη του δεύτερου στην Αλεξανδρούπολη
στις 14/5/1986

Η ηλικιωμένη που ταλαιπωρούνταν από κινητικά προβλήματα, ζούσε μόνη της στο διαμέρισμα στο Κολωνάκι, συντροφιά με τη γατα της.

Ποιος ήταν ο Ιωάννης Παπαδόπουλος: (Με πληροφορίες απο το tangelonias.blogspot.com)

Ο Ιατρός (Πλαστικός χειρουργός) Γιάννης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1924 στη Σαμοθράκη και διακρίθηκε για την αντιστασιακή του δράση. Σαν φοιτητής στην Αθήνα οργανώνεται στο Ε.Α.Μ. και στη συνέχεια στην ΕΠΟΝ από την αρχή της δημιουργίας τους και στη συνέχεια στο ένοπλο τμήμα ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, Λόχος Σπουδαστών “Λόρδος Βύρων“.

Μετά την κατοχή συλλαμβάνεται και διώκεται κατ’ επανάληψη και εξορίζεται για τις παράνομεςς δραστηριότητες του. Το 1947 εξορίστηκε στην Ικαρία.
Στην περίοδο της Αποστασίας είναι ιδρυτικό και ηγετικό στέλεχος των δημοκρατικών συνδέσμων – Γραμματεύς της Δημοκρατικής Εταιρείας, μέλος του Ομίλου Πολιτικής Έρευνας “Αλέξανδρος Παπαναστασίου”, ηγετικό στέλεχος των “Δημοκρατικών ιατρών”.

Κατά τη διάρκεια της επτάχρονης Δικτατορίας οργανώνεται στην “Δημοκρατική Άμυνα”, συλλαμβάνεται από το καθεστώς τον Αύγουστο του 1969, βασανίζεται στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και τελικά προσάγεται στο έκτακτο Στρατοδεκείο τον Μάρτιο του 1970 στη μεγάλη δίκη των 35 της Δημοκρατικής Άμυνας. Καταδικάζεται σε 7 χρόνια κάθειρξη και παραμένει στη φυλακή 4 περίπου έτη.

Το 1974 ιδρύει με έλλους συντρόφους του αντιδικτατορικού αγώνα τις ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και σε συνεργασία με την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ κατέρχεται στις εκλογές σαν ΕΚ-ΝΔ και εκλέγεται βουλευτής του Νομού Έβρου, στις πρώτες μετά την πτώση της δικτατορίας εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974.

Το 1979 προσχωρεί στο ΠΑΣΟΚ. Επανεκλέγεται Βουλευτής Έβρου με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1981 και στις εκλογές του 1985. Διετέλεσε Υπουργός Βορείου Ελλάδος (Μακεδονίας-Θράκης) από 27/7/1985 μέχρι 5/2/1987. Αποτυγχάνει να επανεκλεγεί στις εκλογές της 18ης Ιουνίου 1989 και αποχωρεί από την πολιτική. Στη συνέχεια το 1996 ανέλαβε Πρόεδρος του Λαϊκού Νοσοκομείου και για πολλά χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος εκδήμησε στις 16 Μαρτίου του 2007 σε ηλικία 83 ετών, ενώ η κηδεία του έγινε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 19 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ