Άφωνο το πανελληνιο με όσα ειπε ο Κώστας Μπακογιαννης για την κακοκαιρια – Σάστισε όλο το δημοτικό σύμβουλο

Σκληρή κριτική στον δημαρχο Αθηναίων, Κωστα Μπακογιάννη στο δημοτικό συμβουλιο αλλα ο ίδιος δεν καταλαβε σχεδόν τίποτα.

Αντίθετα με την τοποθέτηση του τους άφησε όλους άφωνους, πάγωσε όλο το συμβουλιο.

Ρίγη συγκίνησης και θαυμασμού για αυτο που έκανε ο Κώστας Μπακογιαννης σε γνωστό δρόμο των Αθηνών

«Εμείς δεν κοιτάμε αρμοδιότητες, γιατί θεωρούμε ότι έχουμε την πολιτική και ηθική ευθύνη έναντι των συμπολιτών μας», δήλωσε αρχικά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ενώ άφησε σαφείς αιχμές, λέγοντας «εμείς αρνούμαστε να μπούμε στο “παιχνίδι” των αρμοδιοτήτων» και «να ανταλλάσσουμε “χιονόμπαλες” ή επιστολές. Επιμένουμε να είμαστε όσο γίνεται πιο χρήσιμοι». Κάνοντας έναν απολογισμό για το πώς έδρασε ο Δήμος Αθηναίων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τού πρόσφατου χιονιά και απαντώντας σε όσα ανέφεραν προηγουμένως οι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι «δοκιμάσθηκαν οι αντοχές της πόλης με την ασυνήθιστη αυτή κακοκαιρία».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, διατηρήθηκαν ανοιχτοί οι κεντρικοί οδικοί άξονες της πόλης και η πρόσβαση στα νοσοκομεία, ενώ από τα ξημερώματα της δεύτερης μέρας τα συνεργεία του δήμου προχώρησαν στον καθαρισμό των περιφερειακών δρόμων και στη συνέχεια στις γειτονιές. «Όλα αυτά δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνουν σε 24-36 ώρες», είπε.

Απαντώντας στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι άκουσε «ιδεολογικοπολιτική κριτική» και όχι προτάσεις. Επίσης, παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία για τα οχήματα και το προσωπικό ανά υπηρεσία που συμμετείχαν στην αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της πόλης. Χαρακτηριστικά, σε ό,τι αφορά τα προβλήματα από πτώσεις δένδρων – κλαδιών, είπε πως κατεγράφησαν 1.950 σημεία, με το κάθε σημείο να αφορά -διευκρίνισε- και 5 ή 10 δένδρα. «Μέχρι τώρα», προσέθεσε, «η υπηρεσία έχει παρέμβει στα 1.505, ενώ έχει γίνει αποκομιδή από 905 σημεία».

Επίσης, υπογράμμισε ότι ο δήμος ανταποκρίθηκε καλύτερα σε σχέση με τη «Μήδεια», διότι υπήρξαν και τα 26 οχήματα με 94 άτομα προσωπικό της εταιρείας, στην οποία έχει ανατεθεί η εργολαβία πρασίνου για τρία χρόνια.ευθύνεται και η τωρινή δημοτική αρχή

Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Νάσος Ηλιόπουλος, τόνισε ότι «είναι θετικό και καλά έκανε ο δήμος που δεν εμπιστεύτηκε και δεν περίμενε την Περιφέρεια Αττικής στην αντιμετώπιση του χιονιά», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι μέχρι και την περασμένη Παρασκευή υπήρχαν προβλήματα, ενώ για τις μεγάλες καταστροφές στο πράσινο είπε ότι «μετά από 2,5 χρόνια στη διοίκηση ευθύνεται και η τωρινή δημοτική αρχή».

Ο κ. Ηλιόπουλος προειδοποίησε ότι «στρατηγικά ο δήμος δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα, αν δεν έχουν οι υπηρεσίες του τον κατάλληλο εξοπλισμό, προσωπικό και δική τους τεχνογνωσία». Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Σοφιανός, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι «ταυτίζεται με μια πολιτική που στερεί τους δήμους από τα εργαλεία να μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια καιρικά φαινόμενα». Και κάλεσε τον δήμαρχο «να διεκδικηθούν με όρους απαίτησης από την κυβέρνηση» χρηματοδότηση, προσλήψεις, κ.ά.

«Η κακοκαιρία έδειξε το Βατερλώ των ιδιωτικοποιήσεων» τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου, ενώ ο επικεφαλής της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, Παναγιώτης Κεφαλληνός, υπογράμμισε πως «ό,τι ετοιμότητα είχε ο Πατούλης και ο κρατικός μηχανισμός, είχαν και οι δήμοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ