Έφυγε απο τη ζωη ο κορυφαιος Έλληνας δημιουργός, Νίκος Αντυπας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας απο τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς, ο συνθέτης και μουσικός Νίκος Αντυπας, έφυγε απο τη ζωη.

Συγκλονισμένη η Αλκιστις Πρωτοψαλτη, γνωστοποίησε την είδηση του θανάτου του μέσω Instagram οπου έγραψε:

«Μου είπες “Αλκηστούλα μου θέλω να αφήσω το αποτύπωμα μου”. Αυτή η φράση έμελλε να είναι και ο αποχωρισμός μας. Πού να το φανταζόμουν 15 μέρες πριν ότι αντί να γράψω τον πρόλογο στα καινούργια σου τραγούδια θα έγραφα τον επίλογο.

Τρυφερέ μου φίλε, Καλλιτεχνάρα μου! Σα το νερό ήρθες και φεύγεις σαν αέρας… Και τώρα ποιος θα φέρνει κουλουράκια και κέικ με κανέλλα; Ποιος θα λέει “Αλκηστούλα μου” και θα γελάει με τη καρδιά του στο στούντιο;

Νίκο μου τι αποτύπωμα άφησες!!!!!!… 400 και…. παραστάσεις με το Ηφαίστειο, 3 δίσκους και 35 χρόνια φιλίας και αγάπης…

Νίκο μου, βρε άτιμο πλάσμα ήσουν, τόσο ήρεμος και όμορφος στην εντατική που για μια στιγμή νόμισα ότι θα άνοιγες τα μάτια και θα μου έλεγες -Χα !! Στην έφερα Το πίστεψες εεε!

Νίκο μου αδιανόητο.

Έλα σήκω πάμε να τραγουδήσουμε να κάνουμε όνειρα, να ξεχαστούμε. Έλα πάμε στο στέκι μας να φάμε ομελέτες και να πιούμε ζεστή σοκολάτα. Έλα να πάμε στη Πράγα και στο Παρισάκι με το διθέσιο και τη Λίνα μας.

Ένα ένα τα κομμάτια μας αποκολλούνται και γίνονται δορυφόροι στο σύμπαν… Νίκο μου μεγαλώσαμε ξαφνικά… Ο, τι αφήσαμε στη μέση θα το ολοκληρώσω στο υπόσχομαι…

Μαρία μου και Εμανουέλλα μου έφυγε ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ.

“Ελεύθερος ξανά, παντού και πουθενά ο, τι αγαπώ θα σωθεί κι εγώ στο κόσμο θα βγω απ’ την αρχή…”. Νίκο μου θα σε ευγνωμονώ για πάντα για ό,τι “νοιώσαμε”».

Νίκος Αντύπας 1953 – 2022

Γεννήθηκε 30 Ιανουαρίου και πέθανε 31 Ιανουαρίου!

Υπέγραψε την μουσική σε 187 τραγούδια που ερμήνευσαν οι Χάρις Αλεξίου, Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιώργος Νταλάρας, Καίτη Γαρμπή, Μαρινέλλα, Δημήτρης Μπάσης, Ολγα Βενετσάνου, Νίνα Λοτσάρη και άλλοι. Συνεργάστηκε με τους στιχουργούς Λίνα Νικολακοπούλου, Αρη Δαβαράκη, Μυρτώ Κοντοβά, Βίκυ Γεροθόδωρου, Μιχάλη Γκανά, Ρεβέκα Ρούσση, Νίκο Μωραϊτη, Γεράσιμο Ευαγγελάτο, Ελεάνα Βραχάλη κ.α.

Ηταν εξαίρετος ενορχηστρωτής.

Υπήρξε ντράμερ στους Socrates, Sunset, You Guys, Flex, Cinema, Ιωνάθαν.

5A8A1E61 7B5A 42B5 8BD1 4E50973EAA5D

ΔΗΜΟΦΙΛΗ