Στο Κεμπεκ του Καναδα ξαναγράφεται η παγκοσμια ιστορία – Η κυβερνηση ταπεινωμένη αποσύρει σειρά σκληρών μέτρων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπροστά στο μεγάλο πολιτικό κόστος και τη διακύβευση της κοινωνικής ειρήνης,ο πρωθ/γός του Κεμπέκ,François Legault πήρε πίσω το χαράτσι (εισφορά υγείας)στους ανεμβολίαστους,ανοίγει εκκλησίες,γυμναστήρια κτλ κ θέλει να ακούσει κ την άλλη πλευρά.

Σείεται η Οταβα με τους φορτηγατζήδες – Παγκόσμιο παράδειγμα η κινητοποίηση τους

Το Σάββατο πάντως οι αυτοκινητιστές, θα πολιορκήσουν και το Κεμπέκ. Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πως ο François Legault “τελείωσε.

Οι φορτηγατζήδες του Καναδα γίνονται σύμβολα παγκόσμιας επανάστασης – Ραγδαιες εξελίξεις σε όλη την υφήλιο

O Legault είχε κάνει πίσω και στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών για να μην αποδυναμώσει στο δημόσιο σύστημα Υγείας του Κεμπέκ!

Το Κεμπέκ καταργεί τον προτεινόμενο φόρο για τους μη εμβολιασμένους, ανακοινώνει ότι τα γυμναστήρια και τα σπα μπορούν να ανοίξουν ξανά.

Το Κεμπέκ υπαναχώρησε στα σχέδιά του να επιβάλει φόρο σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19 μετά την εντεινόμενη αντίθεση στο αμφιλεγόμενο μέτρο. Πρόσθετα μέτρα για τη δημόσια υγεία θα αρθούν επίσης αργότερα αυτόν τον μήνα.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φρανσουά Λεγκώ δήλωσε ότι είχε ετοιμάσει ένα νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Εθνοσυνέλευση, αλλά είπε ότι συνειδητοποίησε ότι η νομοθεσία θα ήταν πολύ διχαστική σε μια εύθραυστη στιγμή της πανδημίας.

«Καταλαβαίνω ότι αυτό διχάζει τους Κεμπέκ και αυτή τη στιγμή πρέπει να χτίσουμε γέφυρες για να ακούμε ο ένας τον άλλον, οι Κεμπέκοι πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την κατάσταση του COVID-19 στο Κεμπέκ.

«Βλέπουμε αυξανόμενη δυσαρέσκεια. Είδα φυσικά την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Πιστεύω λοιπόν ότι έχω και εγώ ευθύνη πέρα ​​από την προστασία της ασφάλειας των Κεμπεκών υποκινώντας το Κεμπέκ να εμβολιαστεί. Έχω επίσης ευθύνη να μάθουν πραγματικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι να ζουν μαζί. Δεν θέλουμε ένα διχασμένο Κεμπέκ».

Η κυβέρνηση Legault επαινείται ήδη για την απόφαση. Η Καναδική Ομοσπονδία Φορολογουμένων δήλωσε την Τρίτη ότι ο πρωθυπουργός έκανε τη σωστή κίνηση.

«Χρειάζεται ένας ταπεινός άνθρωπος για να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος και ο πρωθυπουργός Φρανσουά Λεγκώ σίγουρα έδειξε την ταπεινή του πλευρά και έκανε το σωστό σήμερα», δήλωσε ο διευθυντής της CTF Κεμπέκ, Renaud Brossard, σε δήλωση. «Ο φόρος για τα εμβόλια θα άνοιγε ένα ολόκληρο κουτί της Πανδώρας για νέους φόρους που βασίζονται στην υγεία και οι φορολογούμενοι είναι ευγνώμονες που θα παραμείνει κλειστό».

Η πρόταση έγινε δεκτή αρνητικά από πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του Φιλελεύθερου κριτικού υγείας Monsef Derraji, ο οποίος προέβλεψε ότι η ιδέα θα εγκαταλειφθεί με τον ίδιο τρόπο που το Κεμπέκ υπαναχώρησε από το σχέδιό του να αναγκάσει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να εμβολιαστούν ή να απολυθούν χωρίς αμοιβή.

Συνταγματικοί δικηγόροι και ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων αμφισβήτησαν επίσης τη νομιμότητα του προτεινόμενου φόρου.

ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΣΠΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να συνεχίζουν να μειώνονται τις τελευταίες ημέρες και με λιγότερους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που απουσιάζουν, το Κεμπέκ είπε ότι είναι επίσης σε καλύτερη θέση να άρει περισσότερους περιορισμούς για τη δημόσια υγεία.

Από τις 14 Φεβρουαρίου, τα γυμναστήρια και τα ιαματικά λουτρά θα μπορούν να ξανανοίξουν τις εγκαταστάσεις τους με χωρητικότητα 50%, ανακοίνωσε η Legault την Τρίτη. Οι πελάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου και να τηρούν φυσική απόσταση, αν και οι πελάτες γυμναστηρίου μπορούν να αφαιρούν τη μάσκα τους κατά τη διάρκεια «έντονων περιόδων παιχνιδιού», σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Τα αθλήματα για ενήλικες και οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες θα συνεχιστούν επίσης στις 14 Φεβρουαρίου για ομάδες έως 25 ατόμων, ωστόσο, τα παιχνίδια, οι διαγωνισμοί και τα τουρνουά εξακολουθούν να απαγορεύονται. Τα αποδυτήρια πρέπει να παραμείνουν με χωρητικότητα 50 τοις εκατό και η κάλυψη των κανόνων φυσικής απόστασης πρέπει να τηρείται.

Τη Δευτέρα, οι τραπεζαρίες εστιατορίων άνοιξαν ξανά σε όλο το Κεμπέκ με τη μισή χωρητικότητα με μέγιστο αριθμό τεσσάρων ατόμων ανά τραπέζι από δύο οικογενειακές φυσαλίδες. Η επαρχιακή κυβέρνηση έχει ανακοινώσει προηγουμένως ότι οι χώροι, οι κινηματογράφοι και οι αρένες θα επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά με 50 τοις εκατό χωρητικότητα στις 7 Φεβρουαρίου με μέγιστο αριθμό 500 ατόμων.

Οι χώροι λατρείας θα επιτραπεί επίσης να ανοίξουν ξανά με τη μισή χωρητικότητα εκείνη την ημερομηνία με μέγιστο αριθμό 250 ατόμων με υποχρεωτική απαίτηση διαβατηρίου εμβολίου.

Ο Legault είπε την Τρίτη ότι 10.600 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας εξακολουθούν να απουσιάζουν και «η κατάσταση βελτιώνεται στα νοσοκομεία μας, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για να επανεκκινήσουμε χειρουργεία που έχουν καθυστερήσει».

Η προσεκτική προσέγγιση είναι γιατί άλλες επιχειρήσεις πρέπει να παραμείνουν κλειστές στο Κεμπέκ, όπως μπαρ και νυχτερινά κέντρα, καθώς η επαρχία προσπαθεί να συνεχίσει να ανοίγει ξανά περισσότερους τομείς της οικονομίας σταδιακά.

«Είναι για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα προκαλέσει αυτόματα πραγματικά υψηλά ποσοστά επαφής και διεύθυνσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα μέτρα έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Δρ Luc Boileau, προσωρινός διευθυντής δημόσιας υγείας της επαρχίας.

«Προφανώς, έχει μελετηθεί πολύ και η έρευνα έλεγε ξεκάθαρα ότι είναι μέρη όπου ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι πολύ υψηλός. Γι’ αυτό δεν είναι τώρα, αλλά σίγουρα θα συμβεί στο εγγύς μέλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ