Περίεργη η διάψευση της Κομισιόν στα σχέδια για κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με την ίδια πρεμούρα που έσπευσαν να διαψεύσουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί η τρίτη δόση στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, το ίδιο έκαναν και για τα σενάρια κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα και την απόλυτη απαξίωση που υπάρχει στην Ευρώπη για το πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Εντέλει, σήμερα όλοι γνωρίζουμε ότι χωρίς τρίτη δόση, δεν έχει πιστοποιητικό…

Διαβάστε την απάντηση του Euractiv που αποκάλυψε το θέμα. 

Το χθεσινό εμπρηστικό σχόλιο του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ (φωτό) στο δημοσίευμα της EURACTIV περί συζητήσεων για τεχνοκρατική κυβέρνηση στην Ελλάδα, γεννά περισσότερα ερωτήματα παρά δίνει απαντήσεις.

Σε ένα άνευ προηγουμένου σχόλιο για τα δεδομένα της Κομισιόν, χαρακτήρισε «γελοίο» το δημοσίευμα αποδεικνύοντας ότι η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ που χαρακτήριζε «χαζούς» τους δημοσιογράφους άφησε τον αντίκτυπό της και στην Ευρώπη.

Στην 10ετή δημοσιογραφική μου πορεία στα ευρωπαϊκά, μόνο η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν με έχει κατηγορήσει για «fake news», όταν έγραψα στις Ευρωεκλογές του 2014 ότι το ακροδεξιό της κόμμα «φλέρταρε» πολιτικά με τη Χρυσή Αυγή.

Ο ίδιος ο Μαμέρ δημόσια πάντα διέψευδε ειδήσεις που αποκάλυπτε η EURACTIV«πολύ νωρίς» για τα δημοσιογραφικά δεδομένα.

Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά του. Αλλά και εμείς πρέπει να κάνουμε τη δική μας.

Το ίδιο έκανε όταν αποκαλύψαμε ότι η Κομισιόν έχει στα σκαριά σχέδιο για εισαγωγή της τρίτης δόσης στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID, και σχεδόν δέκα μέρες μετά, η Επιτροπή κατέθετε σχετική πρόταση.

Το ίδιο έκανε όταν αποκαλύψαμε ότι η Τσεχία δέχθηκε «προσφορές» από «μεσάζοντες» από τη Μέση Ανατολή για εμβόλια κατά του COVID τη στιγμή που η Ευρώπη συγκρουόταν με την AstraZeneca για την παράδοση των εμβολίων βάσει του συμβολαίου. Μας επιβεβαίωσε τόσο η Πράγα όσο και άλλα τέσσερα κράτη μέλη, που δέχθηκαν παρόμοιες προσφορές από πρόθυμους μεσάζοντες.

Σχετικά με το «γελοίο» δημοσίευμα

Το χθεσινό δημοσίευμα έκανε αναφορά σε «κύκλους» της Κομισιόν, σε κανένα σημείο δεν αναφερθήκαμε σε επίσημη θέση της Κομισιόν, ούτε περίμενε κανείς να υποστηρίξει δημοσίως το περιεχόμενο του κειμένου η Κομισιόν.

Το ερώτημα που τίθεται είναι «προς τι τέτοια αναταραχή;».

Δεν δικαιολογείται τέτοια προσβλητική απάντηση από τα επίσημα χείλη αξιωματούχου της Κομισιόν. Άλλωστε, το θέμα κυκλοφορεί εδώ και καιρό, από αρκετά άλλα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Η υπεραντίδραση στην περίπτωση της EURACTIV γεννά ερωτηματικά.

Αυτοί που γνωρίζουν πάντως, εξέλαβαν πλήρως την ουσία του δημοσιεύματος.

Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν πολλά, δη οι εκθέσεις που έρχονται.

Δεν αυτοπαρουσιαζόμαστε ως διασώστες της δημοσιογραφίας.

Υπάρχουν άπειροι συνάδελφοι στην Ελλάδα που αγωνίζονται καθημερινά όχι μόνο για την παραγωγή ειδήσεων, αλλά και για την διατήρηση της αξιοπρέπειάς τους.

Με αξιοπρέπεια, λοιπόν, και εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε σχετικά με το τι γίνεται στις Βρυξέλλες και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Διότι μόνο έτσι θα γεφυρωθεί το χάσμα στις διαφορετικές «κοινές γνώμες» ανά την Ευρώπη και οι ενημερωμένοι πολίτες θα κάνουν τις αντίστοιχες επιλογές.

Αυτό κάναμε και με τα PCR τεστ στην υπόλοιπη Ευρώπη, αυτό κάναμε και με το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ