Έκτακτη ανακοίνωση του προέδρου Μπάιντεν για την Συρία και τον ISIS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με έκτακτη ανακοίνωση του πριν από λίγα λεπτά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι ο ηγέτης του ISIS, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi (φωτό) σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής στρατιωτικής επιχείρησης στη βορειοδυτική Συρία. Ο Μπάιντεν αφήνει να εννοηθεί πως στην συγκεκριμένη ενέργεια συμμετείχαν μόνον αμερικανικές δυνάμεις. Θέλοντας προφανώς να αποστασιοποιηθεί από την ενεργοποίηση των Κούρδων που έγινε ταυτόχρονα με την αμερικανική επίθεση.

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχαμε για ευρείας κλίμακας επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων στην βόρεια Συρία. Την ίδια στιγμή οι Κούρδοι σφυροκοπούσαν θέσεις των ισλαμιστών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση που αναρτήθηκε πριν από λίγο:

«Χθες το βράδυ υπό την καθοδήγησή μου, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία ανέλαβαν με επιτυχία μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση για να προστατεύσουν τον αμερικανικό λαό και τους Συμμάχους μας και να κάνουν τον κόσμο πιο ασφαλή. Χάρη στην ικανότητα και τη γενναιότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, «αποσύραμε» από το πεδίο της μάχης τον Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi—τον ηγέτη του ISIS. Όλοι οι Αμερικανοί επέστρεψαν σώοι από την επιχείρηση. Θα απευθύνω διάγγελμα στον αμερικανικό λαό αργότερα σήμερα το πρωί. Είθε ο Θεός να προστατεύει τα στρατεύματά μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ