Σάλος με την αποκάλυψη του Κωστα Βαξεβάνη για περίεργους λογαριασμούς στο διαδίκτυο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιες άναψε με τις νέες αποκαλύψεις του ο Κώστας Βαξεβανης σχετικά με τον τροπο που λειτουργούν στο διαδίκτυο διάφοροι μηχανισμοί ελέγχου και προπαγάνδας.

Σε ανάρτηση του ο Κώστας Βαξεβανης αποκαλύπτει:

Μπορεί να απαντήσει κάποιος γνώστης; Αυτό το account, το οποίο ακολουθεί τον Μητσοτάκη και διάφορους CEO εταιρειών και fund στο εξωτερικό (ανάμεσά τους και αυτόν της αμαρτωλής Palantir) έχει κάνει μόλις 8 τουιτ αλλά έχει 157.000 ακόλουθους. Πώς μπορεί να συμβεί;

Και επισυνάπτει ένα tweet απο τον λογαριασμό στον οποιο αναφέρεται το οποιο σβήστηκε σε χρόνο ρεκόρ μετά την ανάρτηση του Κωστα Βαξεβάνη.

B45EA714 D594 4CD8 A913 E0FC7E1E8AB5

Να θυμησουμε πως ο Κωστας Βαξεβανης πρόσφατα ανακοίνωσε πως προσφεύγει σε αγωγή κατά του πρωθυπουργού, μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή με τις οποίες καταστρατήγησε το τεκμήριο της αθωότητας, περιγράφοντας τον δημοσιογράφο αλλά και συναδέλφους του ως συμμορία και υπόκοσμο. Πέρα από το ηθικό θέμα, ότι ένας πρωθυπουργός χρησιμοποιεί κατά πρωτοφανή τρόπο την ιδιότητά του για να συκοφαντήσει όσους αντιμάχεται και κυρίως να παρέμβει στη Δικαιοσύνη, υπάρχει σοβαρό νομικό θέμα. Από το 2019 η Ελλάδα έχει εναρμονιστεί με την Ευρωπαϊκή οδηγία (2026/343 ΕΕ) περί τεκμηρίου της αθωότητας, η οποία προβλέπει πως

“Ο ύποπτος ή κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει αγωγή αποζημίωσης εξαιτίας της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητάς του από δηλώσεις δημόσιων αρχών (σύμφωνα με το άρθρο 7 του Νόμου 4596/2019) “.

Ακόμη και πριν την θέσπιση της συγκεκριμένης διάταξης, την τελευταία φορά που Πρωθυπουργός και Υπουργός της ΝΔ από το βήμα της Βουλής μίλησαν για απατεώνες και υπόκοσμο, ενώ δεν υπήρχε τελεσίδικη απόφαση, η Ελλάδα καταδικάστηκε στο ΕΔΔΑ για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας – Α. 6§2 ΕΣΔΑ (Υπόθεση Κώνστα κατά Ελλάδος, 53466/07).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ