Θρίαμβος του Πούτιν στην Κίνα: Συμφωνία – έκπληξη, προκαλεί καίριο πλήγμα στις ΗΠΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν και Σι Ζινπίνγκ κατά τη συνάντηση τους, επιφύλασσαν μια δυσάρεστη έκπληξη για τις ΗΠΑ. Η Ρωσία κατέγραψε έναν τεράστιο θρίαμβο, με απρόβλεπτες γεωπολιτικές συνέπειες.

Από σήμερα λοιπόν, αίρεται κάθε περιορισμός και κάθε δασμός στα ρώσικα δημητριακά και ειδικά στο σιτάρι που θα εξάγεται από την Ρωσία στην Κίνα. Αυτό ισχύει για όλη την επικράτεια της Ρωσίας και για ολόκληρη την Κίνα.

Οι δύο ισχυροί άνδρες μάλιστα συμφώνησαν ότι ειδικά για τον αγροτικό τομέα δρομολογούνται κι άλλες συμφωνίες, με τις δύο πλευρές να έχουν ανοίξει διαπραγματεύσεις για την ενίσχυση των εξαγωγών κι άλλων γεωργικών προϊόντων.

Αυτή η εξέλιξη απενεργοποιεί κυριολεκτικά όλες τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, καθώς η ρωσική παραγωγή αποκτά αδιάλειπτη πρόσβαση σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, η οποία μάλιστα λόγω της εγγύτητας της, καθιστά τα προϊόντα της τόσο ανταγωνιστικά που η έτερη υπερδύναμη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα πρέπει να πωλούν με συντριπτική ζημιά προκειμένου να μπορέσουν να τα ανταγωνιστούν.

Ενώ χώρες όπως η Γαλλία, βγαίνουν κυριολεκτικά εκτός παιχνιδιού.

Η ανάσα που παίρνει η ρωσική οικονομία από αυτή τη συμφωνία, την καθιστά πλέον αλώβητη σε όποιες κυρώσεις κι αν της επιβληθούν ακόμα και σε μία ενδεχόμενη εισβολή της στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ