Σάλος με το σπίτι που βυθίστηκε τρια μέτρα στο Νεο Βουτζά – Καθιζήσεις απειλούν σπίτια μετά τις πυρκαγιές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωτογνωρες καταστάσεις στη χώρα μας. Στην περιοχή του Νέου Βουτζά, που μετά τις πυρκαγιές, επλήγη και από σφοδρές βροχοπτώσεις, αρκετά σπίτια πλέον να απειλούνται με καθίζηση. Ενδεικτικό της κατάστασης ειναι ένα σπίτι που έπεσε τρία μέτρα χαμηλότερα, ενώ αρχικά η καθίζηση ήταν στους 30 πόντους.

5500893

Αυτήν την στιγμή τρία σπίτια απειλούνται από το να τα καταπιεί το ρέμα. Τα σπίτια που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, δεν κατοικούνται πια είναι κατασκευής 20ετίας το πρώτο σπίτι και νεώτερα τα άλλα δύο. Πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο στην περιοχή, όπου από παλιά υπάρχει και το ρέμα του Νταού και δεν αποκλείεται να επεκταθεί και να κινδυνεύσουν και άλλα σπίτια.

5500911

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, δήλωσε ότι διολισθαίνει ένα υπόστρωμα του εδάφους, ενώ ειδικοί γεωτέχνεςθα διαπιστώσουν σήμερα το βάθος που εξελίσσεται αυτή η διαδικασία. Ακόμη, σημείωσε ότι επί επταετίας μοιράστηκαν στην περιοχή οικόπεδα χωρίς γεωλογικές μελέτες, αλλά και πως ο Δήμος προσφέρθηκε να βοηθήσει τους κατοίκους των συγκεκριμένων οικιών, αλλά είχαν εναλλακτικές λύσεις στέγασης.

5500886

ΔΗΜΟΦΙΛΗ