Νέες συλλήψεις για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη – Έχουν πιάσει τους 8 από τους 10

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέντε Έλληνες και ένας Αλβανός οι έξι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και ο οδηγός του δεύτερου οχήματος που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος
Τις οκτώ έφτασαν σήμερα οι συλλήψεις υπόπτων που εμπλέκονται στην άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, καθώς αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε δύο ακόμη άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 22:00 ανακοινώθηκαν από τις αστυνομικές Αρχές οι συλλήψεις δύο ακόμη υπόπτων, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη και του σοβαρού τραυματισμού δύο φίλων του. Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ανακοινώσεων που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία μας και αφορούν σε σύλληψη, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων, έξι (6) ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο επιπλέον Εντάλματα σύλληψης. Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ακόμη άτομα, ως εμπλεκόμενα στην προαναφερόμενη υπόθεση. Οι έρευνες συνεχίζονται. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.»

Έτσι, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με τις συλλήψεις τεσσάρων ηγετικών στελεχών οπαδικού συνδέσμου, κατόπιν επιχείρησης στα σπίτια όπου κρύβονταν, και τις δυο ακόμη που ακολούθησαν, με τους έξι συνολικά συλληφθέντες -πέντε Έλληνες και ένας Αλβανός- να είναι ηλικίας από 20 έως 23 ετών, ανάμεσά τους και ο οδηγός του δεύτερου οχήματος που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος, το οποίο και βρέθηκε κρυμμένο γκαράζ στην ανατολική Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί πέρασαν σήμερα χειροπέδες σε οκτώ συνολικά καταζητούμενους.

Όλοι τους δε θεωρείται πως είχαν ενεργό ρόλο στη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δυο φίλων του, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης στο Χαριλάου.

Ηλικίας 19, 20, 21, 22 ετών είναι οι τέσσερις πρώτοι σημερινοί συλληφθέντες, με τους τρεις εξ αυτών να είναι σεσημασμένοι για περιστατικά οπαδικής βίας. Πρόκειται για τρεις Έλληνες και έναν Αλβανό υπήκοο, οι οποίοι έχουν στο ιστορικό τους και κάποια άλλα μικροαδικήματα που σχετίζονται με όπλα, ναρκωτικά.

Μέχρι στιγμής, στη δικογραφία για τη δολοφονική επίθεση στην οδό Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης Καμπανός και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του, 19 και 20 ετών, περιλαμβάνονται έντεκα άτομα, καθώς, εκτός από τον 23χρονο Αλβανό που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, ένα 24ωρο μετά το φονικό, και αναμένεται να απολογηθεί αύριο Δευτέρα στον Ανακριτή, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας το προανακριτικό υλικό, προχώρησε τις τελευταίες ώρες στην ταυτοποίηση άλλων δέκα προσώπων για την υπόθεση, για τους οποίους εκδόθηκαν από τον ανακριτή ισάριθμα εντάλματα.

Σημειώνεται πως μεταξύ των ενταλμάτων υπάρχει κι ένα για τον 20χρονο, ο οποίος μια μέρα μετά τον φόνο διέφυγε στην Αλβανία. Διεθνές ένταλμα, προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα, αναμένεται να υπάρξει εντός των επόμενων ωρών.

Τους εμπλέκουν μαρτυρίες και ομολογίες

Η εμπλοκή των έξι συλληφθέντων διαπιστώθηκε από τα βίντεο που συνέλεξαν οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Αστυνομίας της Θεσσαλονίκης. Όπως προέκυψε είχαν επικοινωνία με τον 23χρονο κατηγορούμενο, τόσο πριν, όσο και μετά την δολοφονία του Άλκη, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες, αλλά και ομολογίες που τους εμπλέκουν στο στυγερό έγκλημα.

Ταυτόχρονα, βίντεο «προδίδουν» την παρουσία όλων, σχεδόν, των εμπλεκόμενων, συμπεριλαμβανομένου του 23χρονου, σε σημεία γύρω από την δολοφονία και κοντά στον σύνδεσμο φιλάθλων ΠΑΟΚ, στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού. Σε αντικείμενα στο σημείο της επίθεσης, εξάλλου, βρέθηκαν DNA και αποτυπώματα των εμπλεκομένων.

Σημειώνεται πως, όπως διαπιστώθηκε, εκτός από τα δύο οχήματα, τα οποία είχαν καταγραφεί να κινούνται στην περιοχή της επίθεσης, διαπιστώνεται πως άλλα δύο κινήθηκαν παράλληλα στην οδό Θεοδόση Γαζή, προκειμένου να εγκλωβίσουν υποψήφιους στόχους. Οι ιδιοκτήτες τους εντοπίστηκαν από τις πινακίδες και από εκεί κι έπειτα προέκυψαν επιπρόσθετα στοιχεία για τους εμπλεκόμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ