Καταρρέουν τα Ελληνικά Ομόλογα – Επιστρέφει ο εφιάλτης των μνημονίων και του Τιτανικού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eλληνικά ομόλογα: Καμπανάκι κινδύνου” για τις δημοσιονομικές προοπτικές της χώρας και την εξέλιξη του κόστους δανεισμού κρούουν οι αγορές, στέλνοντας στα “Τάρταρα” τις τιμές των ελληνικών κρατικών ομολόγων – και εκτοξεύοντας αντιστοίχως τις αποδόσεις τους στα ύψη – στο υψηλότερο επίπεδο από την περίοδο των εκλογών του 2017!

ECB, EFSF, ESM, EUROGROUP, HFSF, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΓΑΠ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΕΥΔΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΜΙΣΘΟΙ, ΜΙΣΘΟΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΝΕΡΟ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου, Παπανδρεου, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΤΑΙΠΕΔ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΥΠΟΘΗΚΗ, Χρεωκοπία, δοση, επικαιροτητα, MEGA, megatv.gr, SKAI

Για τρίτη κατά σειράν ημέρα οι τιμές των ελληνικών χρεογράφων καταποντίζονται και οι αποδόσεις τους ανεβαίνουν αλματωδώς. Στο 2,324%(!) εκτινάχθηκε πριν από λίγο η απόδοση του 10ετούς τίτλου, σημειώνοντας άνοδο κατά 22,7 μονάδες βάσης. Τώρα βρίσκεται οριακά χαμηλότερα από το 2,30%, αλλά οι πιέσεις συνεχίζονται και μπορεί να ενταθούν στη συνέχεια.

Μέσα σε τρεις ημέρες η απόδοση έχει ανεβεί κατά 60(!) μονάδες βάσης, καθώς την περασμένη Τετάρτη βρισκόταν στο 1,72%. Είναι η μεγαλύτερη άνοδος που έχει σημειωθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, από την εποχή που διακυβευόταν καθημερινά αν η χώρα μας θα παραμείνει στο ευρώ

Ρεκόρ δυόμισυ ετών σημειώνει και η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου, που πήγε νωρίτερα στο 1,47%(!) και τώρα διαμορφώνεται σε 1,41%..

Διαβάστε την συνέχεια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ