Συγκλονιζουν το ήθος, το κουράγιο και το μεγαλείο ψυχης που εχουν οι γονεις του δολοφονημένου Άλκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι γονείς του Άλκη Καμπανού αποφάσισαν σήμερα να μιλήσουν για πρώτη φορά στους δημοσιογράφους μετά την άγρια δολοφονία του παιδιού τους από σκληρούς χούλιγκαν που του επιτέθηκαν την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή, καταρρακωμένος και παρά τον πόνο του άδικου χαμού του παιδιού του με τόσο βίαιο τρόπο, βρήκε τη δύναμη και έστειλε ηχηρό μήνυμα: «Πρέπει να θεραπευτεί το απόστημα και όχι να σπάσει, για το καλό όλης της ελληνικής κοινωνίας. Το να σπάσεις ένα απόστημα με λερωμένα χέρια ξαναδημιουργεί το απόστημα. Πρέπει να θεραπευθεί και να βρει το φάρμακο η κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος ενωμένος μαζί με την αστυνομία, τη δικαιοσύνη για να λυθεί. Θέλω αυτό το γεγονός να ενώσει την πόλη στην οποία γεννήθηκα και αγαπώ. Την αγαπούσα και τη θεωρούσα την πιο όμορφη πόλη του κόσμου» δήλωσε ο πατέρας του 19χρονου και πρόσθεσε: «Εγώ είμαι και ΠΑΟΚ είμαι και Άρης. Το λέω επειδή το πιστεύω και έχω και φίλους και συγγενείς που είναι Παοκτσήδες. Θέλω όλοι ενωμένοι να λύσουμε το θέμα», πρόσθεσε ο κ. Καμπανός.

Από πλευράς της, η μητέρα του 19χρονου προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με το μεγαλείο ψυχής και την ανωτερότητά της ως άνθρωπος: «Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν. Εγώ αυτή την στιγμή δεν έχω καθόλου συναισθήματα. Καμία μανούλα να μην βρεθεί στη θέση μου» είπε και πρόσθεσε τι της είπε το παιδί της την τελευταία φορά που μίλησαν στο τηλέφωνο, εκείνο το «μαύρο» απόγευμα: «Μου τηλεφώνησε να δω τι κάνω. Την επόμενη μέρα θα έδινε μάθημα στο πανεπιστήμιο. Μου είπε θα έβγαινε μία βόλτα να φάει και μετά θα επέστρεφε σπίτι. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία και κλείσαμε το τηλέφωνο. Στις 3 τα ξημερώματα μας ειδοποίησε ο κουνιάδος μας. Είχα την ελπίδα ότι δεν είναι αλήθεια…» σημείωσε.

Η μητέρα που ακόμα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει ότι το χαμόγελο του παιδιού της έσβησε για πάντα, μέσα σε όλη αυτή την τραγωδία και τον εφιάλτη που ζει, δήλωσε για τους δολοφόνους του Άλκη: «Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς αγάπη και ίσως να ένιωσαν απόρριψη από την οικογένειά τους» και πρόσθεσε «αυτό που μας έλεγε ο Άλκης είναι να αγαπάμε τον κόσμο».

Η μητέρα του Άλκη ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν την οικογένεια με μηνύματα: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, δέχομαι καθημερινά αιτήματα φιλίας στην σελίδα μου στο facebook, την οποία διατηρώ για να ανταλλάσσουμε με τους εκπαιδευτικούς σχέδια εργασίας, δεν μπορώ να απαντήσω στον καθένα χωριστά, γιατί είναι πολλά τα μηνύματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ