Το Μπαχρέιν αγοράζει τα πρώτα συστήματα radar και αντι drone από το Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Μπαχρέιν έχει συνάψει συμφωνία με ισραηλινή εταιρεία για την αγορά συστημάτων ραντάρ και αντι-drone

Η συμφωνία έγινε γνωστή λίγες μέρες μετά το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψαν, στις 3 Φεβρουαρίου , η Μανάμα και το Τελ Αβίβ, με αφορμή την πρώτη επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Μπένι Γκαντζ, στη χώρα του Κόλπου.

Η ισραηλινή εταιρεία BATS θυγατρική της Israel Aerospace Industries (IAI) με έδρα το Βέλγιο που εμπλέκεται, γνωστοποίησε την είδηση ​​της συμφωνίας,  αναφέροντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Μπαχρέιν επέλεξαν την BATS για την παροχή «συστημάτων C-UAS», υλικοτεχνικής υποστήριξης και σχετικής εκπαίδευσης.

Το σύστημα που ετοιμάζεται να λάβει η Μανάμα είναι εξοπλισμένο με μια σειρά τεχνολογικών αισθητήρων αιχμής, συμπεριλαμβανομένου 4D ραντάρ και από ένα σύστημα C2, το οποίο θα επιτρέψει τον εντοπισμό, την ταξινόμηση, την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση μιας ευρείας σειράς drones.

Το μνημόνιο της 3ης Φεβρουαρίου και οι επόμενες συμβάσεις υπογράφηκαν σε μια περίοδο, κατά την οποία ολόκληρη η περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι σε σκηνικό εντάσεων και απειλών από τη χρήση drones. Μεταξύ των βασικών χρηστών είναι οι Χούτι, οι σιίτες αντάρτες που υποστηρίζονται από το Ιράν, ένα εμπόλεμο μέρος στην εμφύλια σύγκρουση στην Υεμένη.

exomatiakaivlepo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ