Ανεξηγητοι οι θάνατοι των τριών παιδιών στην Πατρα: Καταρρέουν σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν χωρίς εξήγηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η υπόθεση με τους ανεξήγητους θανάτους των τριών παιδιών του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου στη Πάτρα μοιάζει με θρίλερ και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Άμεσα καλούνται για καταθέσεις γιατροί, νοσηλευτές, συγγενείς και φίλοι των γονιών, με την αστυνομία να αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Σήμερα, για τη συγκλονιστική αυτή υπόθεση μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου. «Για εμάς ο θάνατος των τριών παιδιών είναι ένα άλυτο μυστήριο, γιατί έχουμε τρεις διαφορετικές οντότητες, δηλαδή τρία διαφορετικά ιστορικά που φαίνεται να καταλήγουν περίπου με τον ίδιο τρόπο. Τα κορίτσια καταρρέουν μέσα σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν χωρίς να υπάρχει μια εξήγηση που να αποτυπώνει ακριβώς ποιο είναι το αίτιο του θανάτου», είπε η κυρία Μαστοράκου.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών θα βρεθεί επίσης το ιατρικό ιστορικό των παιδιών. Σύμφωνα με το pelop.gr, φαίνεται πως έχει διαβιβαστεί αίτημα εκταφής της μικρής Τζωρτζίνας, ενώ δεν αποκλείεται η εκταφή και των άλλων δύο παιδιών, προκειμένου να ακολουθήσει ένας νέος κύκλος πραγματογνωμοσύνης, γονιδιακός έλεγχος και ένας ευρύτερος κύκλος εργαστηριακών εξετάσεων.

Συνοψίζοντας πάντως τι είναι μέχρι τώρα γνωστό για τις τρεις αδελφές, η κυρία Μαστοράκου επισήμανε ότι στην περίπτωση του 7μηνου κοριτσιού υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση, στον θάνατο του δεύτερου κοριτσιού έχει αποτυπωθεί ως αίτιο η ηπατική ανεπάρκεια και το πνευμονικό οίδημα, ωστόσο πάλι αφήνονται ερωτήματα για το πώς πέθανε το παιδί και στο τελευταίο παιδί δεν έχει βρεθεί αιτία θανάτου κατά την ιατροδικαστική εξέταση. «Δεν υπήρχε ουσιαστικά κάποιο αντικειμενικό εύρημα που να μπορεί να εξηγήσει την αιτία θανάτου», είπε.

«Στην περίπτωση του 7 μηνών βρέφους ήταν στο σπίτι μαζί με τη μαμά του και κατέρρευσε εκεί, ήρθε στο νοσοκομείο νεκρό. Τα άλλα δύο ήταν υπό νοσηλεία και υπό παρακολούθηση», είπε η κυρία Μαστοράκου.

Για την υπόθεση του θανάτου τριών παιδιών στην Πάτρα που πλέον ερευνάται από το τμήμα ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ μίλησε ο έμπειρος ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Όταν έχουμε παιδιά νοσηλευόμενα, δηλαδή δεν κατέληξαν αιφνιδίως στο σπίτι τους, έχουν κάποιες ασθένειες, νοσηλεύονται και απ’ ότι φαίνεται καταλήγουν από έναν λόγο, μάλλον άσχετο με την ασθένεια την οποία προείχαν, άρα σημαίνει ότι όντως χρειάζεται διερεύνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ