Η Τουρκία εκλιπαρεί το Ισραήλ: «Βοηθήστε μας στον εκσυγχρονισμό των F-16»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα απίστευτο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως αναφέρει ο γνωστός Babak Taghvaee και η Sabah.

Η Τουρκία κάνει τα πάντα για να τα βρει με το Ισραήλ, προκειμένου να λάβει βοήθεια για τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών αεροσκαφών της F-16!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΜΙΤ απέτρεψε τη δολοφονία ενός Τουρκο-ισραηλινού επιχειρηματία στην Κωνσταντινούπολη. «Πίσω από την απόπειρα, βρισκόταν η Τεχεράνη» , όπως αναφέρει τόσο ο Babak Taghvaee, όσο και η Sabah.

Η MIT συνέλαβε οκτώ άτομα ως ύποπτα για το σχεδιασμό της δολοφονίας του Γιαΐρ Γκέλερ, με διπλή υπηκοότητα –τουρκική και ισραηλινή– ο οποίος διαθέτει επιχειρήσεις στους κλάδους της αεροπορίας και της άμυνας.

«Άκυρο» του Ισραήλ στην Τουρκία 

«Στη συνέχεια, ο  Babak Taghvaee, αναφέρει πως η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε επίσημα τεχνική βοήθεια τόσο για τον εκσυγχρονισμό των F-16, όσο και για τα F-4E Terminator. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν απάντησε καν στη Τουρκία.

Η ανησυχία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, είναι η έλλειψη πρόθεσης από την πλευρά της Τουρκίας, να τερματίσει την υποστήριξή της στην τρομοκρατική ομάδα Χαμάς.  Είναι πολύ πιθανό η MIT, να έχει οργανώσει μια παράσταση για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης του Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι σταμάτησε μια συνωμοσία του ιρανικού καθεστώτος για την απαγωγή ενός Ισραηλινού επιχειρηματία σε τουρκικό έδαφος.

Είναι εξαιρετικά απρόβλεπτο εάν το Ισραήλ θα δεχτεί αυτή τη δωροδοκία για να εξομαλύνει τους δεσμούς με την Τουρκία. Αλλά σίγουρα, αυτό το παιχνίδι θα βελτιώσει τη σχέση των ισραηλινών αμυντικών εταιρειών με αντίστοιχες εταιρείες στη Τουρκία.»

Ένα απίστευτο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως αναφέρει ο γνωστός @BabakTaghvaee και η Sabah.

Η Τουρκία κάνει τα πάντα για να τα βρει με το Ισραήλ, προκειμένου να λάβει βοήθεια για τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών αεροσκαφών της F-16! pic.twitter.com/f7ICIhc3pA

— Andreas Mountzouroulias 🇬🇷 (@andreasmoun) February 11, 2022

A week ago, #Turkey began improving its ties with #Israel in-order to get assistance for modernization of its F-16 fighter jets!And suddenly yesterday, #Turkish Intel Service (#MIT) stopped a plot for kidnap or assasination of an #Israeli businessman by #Iranian regime in Turkey! pic.twitter.com/m6wwIG3r7T

— Babak Taghvaee – The Crisis Watch (@BabakTaghvaee1) February 11, 2022

ΔΗΜΟΦΙΛΗ