Ιστορικές στιγμές στο Παρισι: Γεννιέται μια δεύτερη Γαλλική επανάσταση ενάντια στην τυραννία των απαγορεύσεων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονίζουν οι ανταποκρίσεις απο την Γαλλική πρωτευουσα οπου οι συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομια ειναι πρωτοφανείς για δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα.

Χαρακτηριστικη ειναι η ανταποκριση της Μαρίας Δεναξα που γραφει:

Χάος στην πιο διάσημη λεωφόρο της Ευρώπης. Αναφορές για βίαιες συλλήψεις και προσαγωγές διαδηλωτών απο την αστυνομία. Στο βίντεο διαδηλωτής στο έδαφος σε σοβαρή κατάσταση.

Eίμαστε σε πόλεμο” είχε δηλώσει ο Μακρόν πριν καιρό.Είναι σε πόλεμο κατά του λαού που τον ψήφισε. Εικόνα με τα τεθωρακισμένα απο τα Ηλύσια Πεδία απόψε.Δυστυχώς κατάφεραν να πείσουν πως όποιοι διαδηλώνουν σημερα είναι αντιεμβολιαστές επειδή είναι κατά του εμβολιαστικού πάσου
και πως όσοι διαμαρτύρονται για την αύξηση του κόστους ζωής και της τιμής των καυσίμων, είναι ακροδεξιοί. Οι κοινωνίες είναι άξιες της μοίρας τους.

“Mακρόν παραιτήσου” φωνάζει ο κόσμος στα Ηλύσια Πεδία. Είναι πλέον πασιφανές πως η θητεία του ήταν μια θητεία βίας, αποτυχίας και χειραγώγησης. Λιγότερο απο δυο μήνες απο τις προεδρικές εκλογές, οι γάλλοι ψηφοφόροι βρίσκονται σε αδιέξοδο. Μεταξύ “Σκύλλας” και “Χάρυβδης”.

Ωστόσο είναι αρκετά δημοκράτες. Παρά τη δυσαρέσκεια δεν θα εκλέξουν ούτε την ακροδεξιά Λεπέν, ούτε τον εθνικιστή Ζεμούρ. Στο δεύτερο γύρο θα ψηφίσουν Μακρόν κι ας γνωρίζουν πως είναι fake το δημοκρατικό του περιτύλιγμα

🇫🇷 Aπέναντι στα ΜΑΤ, οι διαδηλωτές φωνάζουν “κάτω το αστυνομικό κράτος”.Για τους φωτεινούς παντογνώστες όμως αυτά που συμβαίνουν στο Παρίσι είναι μια διαδήλωση “ακροδεξιών ψεκασμένων”.Οσοι δηλώνουν “δημοκράτες” κ επικροτούν τη σημερινή αστυνομική βία είναι ακριβώς ότι κατηγορούν

Στη δεύτερη θητεία του ο Μακρόν έχει δηλώσει πως στο νέο κονωνικό συμβόλαιο με τους Γάλλους, οι υποχρεώσεις θα προηγούνται των δικαιωμάτων. Το επανέλαβε πρόσφατα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας για να το εμπεδώσουμε.

Κατά τα άλλα κάποιοι “δημοκράτες” φοβούνται ακόμη πως η ακροδεξιά απλώνει πλοκάμια σε Ευρώπη και Γαλλία. Καιρός να βγάλουν τις παρωπίδες!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ