Σύγκρουση τρένων στο Μόναχο με πολλούς τραυματίες και ένα νεκρό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα δύο τρένα του S-Bahn συγκρούστηκαν νότια του Μονάχου το απόγευμα της Δευτέρας. Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι άκουσε πρώτα μια προειδοποιητική κόρνα – μετά μια δυνατή συντριβή σαν έκρηξη. Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Όταν δύο τρένα S-Bahn συγκρούστηκαν στη συνοικία του Μονάχου τη Δευτέρα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το θύμα ήταν επιβάτης. Οι 80 εναπομείναντες επιβάτες των δύο τρένων παρακολουθούνταν προληπτικά σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα σοκ. Η αστυνομία αρχικά υπέθεσε περίπου 30 τραυματίες, αλλά ο αριθμός από τότε διορθώθηκε προς τα κάτω.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα τρένα συγκρούστηκαν γύρω στις 4:45 μ.μ. στην περιοχή του σταθμού Ebenhausen-Schäftlarn. Ο σταθμός βρίσκεται στη διαδρομή του S7 προς Wolfratshausen. Στο σημείο του ατυχήματος, οι ράγες είναι μονής γραμμής, τα δύο τρένα του S-Bahn συγκρούστηκαν μετωπικά. Ένα τρένο εκτροχιάστηκε, όπως είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας, αλλά και τα δύο τρένα στέκονταν όρθια.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ίχνη είναι σφηνωμένα σε ένα τμήμα της πίστας που είναι δύσκολο να προσπελαστεί κοντά στο δρόμο προς το μοναστήρι Schäftlarn . Ένας αυτόπτης μάρτυρας που πήγαινε στο σταθμό Ebenhausen-Schäftlarn του S-Bahn ανέφερε ότι άκουσε για πρώτη φορά μια προειδοποιητική κόρνα να ηχεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Τότε ακούστηκε ένα δυνατό κρότος σαν έκρηξη. Όταν έφτασε στον τόπο του ατυχήματος, που βρισκόταν σε ελαφριά στροφή, οι επιβάτες είχαν ήδη βγει από το S-Bahn πηγαίνοντας μόνοι τους στην πόλη επειδή οι πόρτες είχαν ανοίξει.

Η αιτία της σύγκρουσης είναι ακόμα ασαφής, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Το γιατί και τα δύο τρένα κινούνταν στην γραμμή ταυτόχρονα είναι το αντικείμενο της έρευνας. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης και του εκτροχιασμού ήταν προφανώς να ανατραπούν οι ιστοί αλυσίδων. Αναφέρθηκε βραχυκύκλωμα με ανάπτυξη καπνού.

Το έργο διάσωσης συνεχίζεται ακόμη, ενώ χρησιμοποιούνται και ελικόπτερα. Θα δημιουργηθεί υπηρεσία αντικατάστασης για πελάτες αμαξοστοιχίας σε αναμονή. Παρακαλούνται οι χρήστες του δρόμου να κυκλοφορούν στην περιοχή όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο δρόμος από το Ebenhausen είναι προς το παρόν εντελώς κλειστός για τους αυτοκινητιστές. Οι επιβάτες διασώθηκαν από τα τρένα. Οι περισσότεροι από αυτούς μεταφέρθηκαν στο μοναστήρι Schäftlarn για περαιτέρω φροντίδα.

Ένα επικίνδυνο περιστατικό συνέβη κοντά στον τόπο του ατυχήματος τον περασμένο Αύγουστο: Εκείνη την εποχή, δύο τρένα S-Bahn συνήλθαν στη γραμμή μονής γραμμής κοντά στο Icking, μια στάση πίσω από το Schäftlarn. Επειδή οδήγησαν αργά, οι μηχανοδηγοί μπόρεσαν να φρενάρουν εγκαίρως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ