Σε εμπόλεμη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Καναδας για πρώτη φορά στην παγκοσμια ιστορία του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης κήρυξε ο Καναδός πρωθυπουργός τον Καναδα σε μια απελπισμένη προσπάθεια του να ανατρέψει την κατάσταση και να μην παραιτηθεί.

Ο Πρωθυπουργός Τριντό επικαλείται τον νόμο περί έκτακτων περιστατικών, τον διάδοχο του νόμου περί πολεμικών μέτρων, για να καταπνίξει τις διαδηλώσεις στον Καναδά.

https://twitter.com/disclosetv/status/1493339103257112582?s=21

Τριντό: “Θα υπερασπιζόμαστε πάντα τα δικαιώματα των Καναδών για ειρηνική συνάθροιση και την ελευθερία της έκφρασης, αλλά αυτοί οι αποκλεισμοί είναι παράνομοι… η ώρα να γυρίσουμε σπίτι είναι τώρα.”

https://twitter.com/disclosetv/status/1493342381306953730?s=21

Είναι η πρώτη φορά, τον τελευταίο μισό αιώνα, που η κυβέρνηση του Καναδά ενεργοποιεί μια τέτοια ρύθμιση ενώ η ακραία αυτή αοοφαησ του Τριντό πλέον δίνει το σήμα για ανάγκη παγκόσμιου ελέγχου εναντίον όσων αντιδρούν στα μέτρα.

Με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναστέλλεται το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν, με στόχο να ανοίξουν τα σύνορα που είχαν μπλοκαριστεί από φορτηγά, ειδικά στην πρωτεύουσα Οτάβα, όπου δημιουργήθηκε «μπλόκο» από 400 φορτηγά.

https://twitter.com/battlepatriots/status/1493285979859435525?s=21

Η εφαρμογή του νόμου για τις έκτακτες ανάγκες δίνει σημαντικές εξουσίες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, επιτρέποντάς της να πράξει ό,τι είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης, απαγορεύοντας τις δημόσιες συνελεύσεις ή περιορίζοντας τα ταξίδια από και προς συγκεκριμένες περιοχές.

Παρολο που ο πρωθυπουργός Τριντό μπορει να εφαρμόσει το νόμο όποτε το κρίνει σκόπιμο, εάν η ασφάλεια του Καναδά απειληθεί τότε η απόφαση έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο εντός μιας εβδομάδας.

Την ίδια στιγμή μετα απο δυο εβδομάδες αποκλεισμών και κινητοποιήσεων στον Καναδά, το Οντάριο ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει το εμβολιαστικό πάσο απο την 1η Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ