«Σλαβομακεδόνες» του Πιρίν: Να καταργήσει η Βουλγαρία την γιορτή της 3ης Μαρτίου (της συνθήκης του Αγίου Στεφάνου)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Σλαβομακεδονικής οργάνωσης  του Μπλαγκόεβγκραντ «Όμο Ίλιντεν – Πιρίν» προς τον Βούλγαρο ευρωβουλευτή Κοβάτσεφ, που κατέκρινε τις αρχές των Σκοπίων για τις επίσημες εθνικές γιορτές της χώρας.

Οι Σλαβομακεδόνες από τη Βουλγαρία σε ανακοίνωσή τους κατακρίνουν τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή  Άντρεϊ Κοβάτσεφ για την εθνική και κρατική εορτή της Βόρειας Μακεδονίας στις 11 Οκτωβρίου, και  βλέπουν μια φυσική κλιμάκωση της αφύσικης διαδικασίας που έχει επιβάλει η Βουλγαρία στα Σκόπια και οι κυβερνήσεις της Βόρειας Μακεδονίας την αποδέχονται αντίθετα με κάθε λογική και αξιοπρέπεια.

A9D4C828 AE58 4FB4 80B6 D592D31FE0E3

«Αφού υποβλήθηκαν αιτήματα να αθωωθεί η Βουλγαρία από την τύχη των Εβραίων στην Βαρντάρσκα, να μην αποκαλείται κατακτητής, ούτε φασίστας για τον ρόλο της ως φασίστας κατακτητής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι λογικό σε αυτή την κλίμακα τρέλας τόσο η Βόρεια Μακεδονία όσο και οι σλαβομακεδόνες δεν είναι αντιφασίστες και ο αγώνας τους δεν είναι ούτε εθνικός (γιατί δεν ήμασταν λαός), ούτε λυτρωτικός (γιατί ελευθερωθήκαμε από τη Βουλγαρία), ούτε αντιφασιστικός (γιατί η Βουλγαρία δεν ήταν φασίστας) και δεν γιορτάζει σωστά την αρχή του αντιφασιστικού αγώνα στη Βόρεια Μακεδονία» σημειώνεται στην ανακοίνωση του «Όμο Ίλιντεν – Πιρίν».

Σύμφωνα με την σλαβομακεδονική οργάνωση του Μπλαγκόεβγκραντ, η διαδικασία αλλαγής ρόλων θα συνεχιστεί – άλλες ανόητες απαιτήσεις που έχουν ήδη διατυπωθεί από τη Βουλγαρία – να αποδείξουν ότι οι Σλαβομακεδόνες διέπραξαν ανύπαρκτη γενοκτονία κατά των Βουλγάρων καθώς προσπαθούν να παραποιήσουν τις διώξεις των Σλαβομακεδόνων εθνικιστών και των σταλινικών Σλαβομακεδόνων κομμουνιστών με διώξεις Βουλγάρων στη Βόρεια Μακεδονία. Έτσι ώστε οι Σλαβομακεδόνες να γίνουν κακοί».

Απαντάμε ότι αυτό δεν θα γίνει.

Δεύτερον – η Βουλγαρία να καθαρίσει την αυλή της.

Σε αυτή την περίπτωση –  να αλλάξει την επίσημη εθνική της γιορτή που είναι στις 3 Μαρτίου –  γιατί δεν είναι γιορτή της απελευθέρωσης της Βουλγαρίας, αλλά γιορτάζει μια μη πραγματοποιηθείσα προκαταρκτική συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει στην προβλεπόμενη Βουλγαρία  και εδάφη όλων των γειτονικών χωρών της Βουλγαρίας, συν την Αλβανία (Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου).

Περιλαμβάνει ολόκληρη τη Βόρεια Μακεδονία, που για εμάς είναι πρόκληση, συν ότι είναι η μέρα που ξεκίνησε η δράση σύλληψης και αποστολής των Εβραίων από τα Σκόπια στα στρατόπεδα θανάτου.

Η Βουλγαρία να αλλάξει την γιορτή της με αυτήν της ημερομηνίας του Συνεδρίου του Βερολίνου (όταν έγινε κράτος) ή την ημερομηνία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ή ας πάρουν την έναρξη του αντιφασιστικού αγώνα στη Βουλγαρία ως αργία – δεν θα τους κατηγορήσουμε γιατί ξεκίνησε από τον Σλαβομακεδόνα Ιβάν Κοζάρεφ στο Πιρίν», αναφέρει η αντίδραση της ΟΜΟ Ίλιντεν Πιρίν.

expres.mk

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ