Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, 2024

Σύμβουλος του Ερντογάν, μας εγκαλεί γιατί πηγαίνουμε στο Καστελλόριζο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθημερινές πλέον οι τουρκικές προκλήσεις, με τον σύμβουλο του Ερντογάν, Μεσούτ Χακί Κασίν, σε θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής, να τις κλιμακώνει.

Ο Κασίν, που είναι και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο Yeditepe της Κωνσταντινούπολης, μίλησε στο CNN Türk χρησιμοποιώντας το γνωστό απαξιωτικό ύφος του για τη χώρα μας και τους Έλληνες.

Προκλητικός δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να πάρει πίσω από την Ελλάδα η Τουρκία όσα νησιά της έδωσε κάποτε, επειδή ήταν αδύναμη! Και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «κεφάλες» τους Έλληνες, εγκαλώντας μας μάλιστα επειδή πηγαίνουμε στο Καστελόριζο!

«Συνέχεια το λέω στους κεφάλες τους Έλληνες, στον Μητσοτάκη και στην κομπανία του. Ελάτε να ψαρέψουμε τσιπούρες στο Αιγαίο. Εσύ σε πόλεμο με την Τουρκία 100% θα χάσεις. Οι Αμερικανοί που δεν μπορούν να σώσουν την Ουκρανία, θα σώσουν εσένα; Μα υπάρχει και η λογική. Εσύ τι δουλειά έχεις και πας στο Καστελόριζο και μας προκαλείς;» δήλωσε ο αναίσχυντος σύμβουλος του σουλτάνου.

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος είπε: «Αγοράζουν αεροσκάφη Ραφάλ, αγοράζουν τους πολύ σημαντικούς πυραύλους που εκτοξεύουν τα Ραφάλ, αγοράζουν πυραύλους Κρουζ, ελικόπτερα Απάτσι, ελικόπτερα Κιόβα, πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, μα τι θα τα κάνεις τόσα όπλα εσύ;», αποδεικνύοντας τον έντονο εκνευρισμό της Άγκυρας για την στρατιωτική ενίσχυση της χώρας μας.

Και σα να μην έφταναν τα παραπάνω, μας απείλησε ξεκάθαρα με πόλεμο: «Μην κοιτάτε που δώσαμε τα νησιά τότε που ήμασταν αδύναμοι. Σήμερα δεν υπάρχει εκείνη η Τουρκία. Για αυτόν τον λόγο η Ελλάδα θα χάσει όλα εκείνα που κέρδισε. Αυτό πρέπει να το εξηγήσουμε στους κεφάλες και αυτοί δεν καταλαβαίνουν από λόγια αλλά μόνο από τη δύναμη»!

Η Τουρκία συνεχίζει να τρίβεται στη γκλίτσα του τσομπάνη και θα έρθει σύντομα η ώρα που θα το πληρώσει ακριβά… Ας το έχει κατά νου ο Τζασίν και όλη η κυβέρνηση του Ερντογάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ