Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Λαβρόφ: Έχουμε πληροφορίες για μισθοφόρους από Κόσοβο, Αλβανία και Βοσνία στο Ντονμπάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία έχει πληροφορίες ότι μισθοφόροι από το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στέλνονται στο Ντονμπάς, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και όλοι οι άλλοι ηγέτες του ΝΑΤΟ λένε ότι η Συμμαχία είναι αμυντική, ότι όλα ήταν επιτυχημένα και ότι η περιοχή τώρα ευδοκιμεί», είπε ο Λαβρόφ.

32AF7A7D 171B 4C77 AFFD 9615A4BB4774

Όμως, σύμφωνα με τον υπουργό, η περιοχή είναι «μακριά από την άνθηση».

«Το Κοσσυφοπέδιο και ορισμένα άλλα μέρη των Δυτικών Βαλκανίων γίνονται γόνιμο έδαφος για εγκλήματα. Υπάρχουν τρομοκράτες, έμποροι ναρκωτικών. Είναι ένα μέρος για τη στρατολόγηση μισθοφόρων που εμπλέκονται σε συγκρούσεις που σταδιακά φουντώνουν, μεταξύ άλλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.  Η Αλβανία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη στρατολογεί μισθοφόρους που στέλνονται στο Ντονμπάς, μεταξύ άλλων, για να βγάλουν από την ισορροπία τη Ρωσία. Αυτήν τη στιγμή επαληθεύουμε αυτές τις πληροφορίες», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Λαβρόφ εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την άρνηση του Κιέβου να πραγματοποιήσει απευθείας συνομιλίες με τους ηγέτες των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου και αναφορές για δραστική αύξηση των πυρών βαρέων όπλων στο Ντονμπάς που απαγορεύεται από τις συμφωνίες του Μινσκ.

Το Κίεβο, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, είναι υπεύθυνο για την υπονόμευση των συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός.

«Τονίσαμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ στο σύνολό τους. Και, φυσικά, τονίσαμε τη σοβαρή μας ανησυχία για τις δηλώσεις του Κιέβου ότι δεν θα έχει άμεσο διάλογο με το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ. Αυτή είναι μια άμεση πρόκληση και η άμεση άρνηση των συμφωνιών του Μινσκ», είπε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους.

Οι δυτικές δηλώσεις για τη ρωσική «εισβολή» στην Ουκρανία είναι προπαγάνδα, παραποιήσεις και κατασκευές, είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

bgnes.bg

AVvXsEjDBaE2a gk9VdAW826 X wEnOlsFY9YWf1v ItiOHWtF3Pckc3L n6YYvpjzLUoU39VrYYH1NnWagB6MG8hFzd ORxEpsVLwK1OyJg4WA4qr0g1RPflmWKRzDjM0yKvfOYHwJfanBVu8XRQFnXjw9NSzCKUMDttIPkbnjP gUR9MIXnAEZeZdzEGd2=w108 h50

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ