Πρόσωπο με πρόσωπο αστυνομικοί και διαδηλωτές στην πρωτεύουσα του Καναδά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ηρεμία εγκαθίσταται στο κέντρο της Οττάβα. Από την Παρασκευή, τουλάχιστον 191 άτομα έχουν συλληφθεί σε σχέση με τις διαδηλώσεις στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα. Η αστυνομία έλαβε εντολή να δώσει ένα μεγάλο πλήγμα στο τέλος της εβδομάδας για να βάλει τέλος σε αυτό που από πολλούς χαρακτηρίστηκε «κατοχή».

Με πληροφορίες απο το ici.radio-canada.ca

Αργά το απόγευμα της Κυριακής, η Αστυνομική Υπηρεσία της Οττάβα (OPS) πρότεινε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι επίκειται η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που επηρεάστηκαν από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.

Η Rideau Street είναι πλέον ανοιχτή από το Sussex Drive, αλλά κλειστή με κατεύθυνση δυτικά στο Dalhousie. Southbound Mackenzie, Northbound Sussex και Colonel By Drives είναι ανοιχτά στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μπορούν να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια εάν είχαν κλείσει κατά τη διάρκεια αυτής της παράνομης συγκέντρωσης , είπε οΑστυνομική Υπηρεσία της Οτάβα .

Λίγο νωρίτερα, ανατολικά του κέντρου της πόλης, η αστυνομία ήταν απασχολημένη με την εξάρθρωση του στρατοπέδου που είχε στηθεί στην οδό Κόβεντρι, ένα από τα τελευταία κέντρα αντίστασης. Επιστολή παραδόθηκε στους τελευταίους ενοίκους του στρατοπέδου, καλώντας τους να φύγουν πριν τις 4:30 μ.μ.

Η Αστυνομική Υπηρεσία της Οτάβα (OPS) έκανε επίσης απολογισμό την Κυριακή: μεταξύ των 191 ατόμων που συνελήφθησαν, 107 αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κυρίως για άτακτη πλοκή και παρεμπόδιση του έργου της αστυνομίας.

Αυτοί οι διαδηλωτές αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά 89 από αυτούς πρέπει να τηρήσουν ορισμένες προϋποθέσεις. Συνολικά υποβλήθηκαν 389 κατηγορίες.

Η Αστυνομική Υπηρεσία της Οτάβα ισχυρίζεται επίσης ότι ρυμούλκησε 79 οχήματα, των οποίων οι πινακίδες κατασχέθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο εκτελών χρέη επικεφαλής της αστυνομικής Υπηρεσία της Οτάβα , Steve Bell, επανέλαβε την υπόσχεσή του να επιστρέψει την Οττάβα στους πολίτες στην κανονική της κατάσταση. Κάθε ώρα που περνά πλησιάζουμε στο στόχο μας .

Ένας άντρας μιλάει στο μικρόφωνο.

Steve Bell, Αναπληρωτής Αρχηγός της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Οτάβα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ: RADIO-CANADA / FRÉDÉRIC PEPIN

Ο κ. Μπελ, ωστόσο, δεν μπόρεσε να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στην κανονικότητα, τονίζοντας ότι η φάση διατήρησης της ειρήνης στο κέντρο της πόλης μπορεί να πάρει ακόμη χρόνο.

Δεν υπάρχουν άλλοι διαδηλωτές στο κοινοβούλιο και στην οδό Ουέλινγκτον: υπάρχουν μόνο αυτοκίνητα της αστυνομίας εκεί.

Τα φορτηγά έφυγαν από την οδό Ουέλινγκτον και οι εγκαταστάσεις των διαδηλωτών απομακρύνθηκαν από την περιοχή μπροστά από το κοινοβούλιο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ: RADIO-CANADA / PASCAL ROBIDAS

Αν και ήταν λιγότεροι σε αριθμό, οι τελευταίοι διαδηλωτές δυσκόλεψαν την αστυνομία το Σάββατο, είπε η Αστυνομική Υπηρεσία της Οτάβα  , έτσι αργά το βράδυ του Σαββάτου οι αρχές επιβολής του νόμου επέλεξαν πιο ισχυρές μεθόδους.

«Οι διαδηλωτές χτυπούσαν αστυνομικούς με όπλα, γεγονός που δικαιολογούσε την ανάπτυξη όπλων κρούσης μεσαίου βεληνεκούς τύπου ARWEN για να σταματήσουν τις βίαιες ενέργειες των διαδηλωτών», ανέφερε το tweet απο την Αστυνομική Υπηρεσία της Οτάβα SPO λίγο πριν τις 8 μ.μ. (EST) Σάββατο.

Παρ’ όλα αυτά, ο εν ενεργεία αρχηγός της αστυνομίας της Οτάβα δεν έχει αναφέρει τραυματισμούς που να αποδίδονται στη χρήση αυτού του τύπου όπλου, ούτε μεταξύ των διαδηλωτών ούτε μεταξύ των αστυνομικών.

Ένα πλαστικό σεντόνι και μια αφίσα που γράφει "ελευθερία" εγκαταλελειμμένα σε ένα χιόνι στο κέντρο της Οττάβα.

Το Σάββατο, αρκετοί διαδηλωτές παραιτήθηκαν και έφυγαν από το κέντρο της Οτάβας, αλλά άλλοι παρέμειναν στη σκηνή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ: RADIO-CANADA / FRÉDÉRIC PEPIN

Στο πλευρό του ο αναπληρωτής επίτροπος τηςΒασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία, το  Mike Duheme τόνισε τη σημασία των εξουσιών που παρέχονται από τον νόμο περί έκτακτων περιστατικών. Μεταξύ άλλων, ανέφερε τη συνεργασία με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για το πάγωμα της χρηματοδότησης για τους διαδηλωτές.

«  Βλέπουμε ήδη θετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης 206 [τραπεζικών λογαριασμών] και της γνωστοποίησης 56 εμπλεκόμενων οντοτήτων.  »

— Ένα απόσπασμα από  Mike Duheme, Αναπληρωτής Επίτροπος RCMP

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη συλλογή σχετικών πληροφοριών για άτομα, οχήματα και επιχειρήσεις και παραμένουμε σε καθημερινή επικοινωνία με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να τους βοηθήσουμε , πρόσθεσε ο κ. Duheme.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ