Χασομέρηδες στο ΚΥΣΕΑ, δεν πήραν καμία απόφαση τη στιγμή που η μισή υφήλιος φλέγεται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ανάλυση της κατάστασης μετά τις χθεσινές ανησυχητικές εξελίξεις. Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με τους εταίρους της στην ΕΕ και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ ως προς την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, η οποία συνιστά παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου.

Σχετικά με τους Έλληνες υπηκόους και τους ομογενείς μας στην Ουκρανία, οι ελληνικές αρχές στο Κίεβο και τη Μαριούπολη βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουν την οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί. Τέλος, όσον αφορά την προμήθεια φυσικού αερίου, εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση του ομαλού εφοδιασμού της χώρας.

Αυτή ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά το σημερινό ΚΥΣΕΑ.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με τους εταίρους της στην ΕΕ και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ ως προς την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, η οποία συνιστά παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου», υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Το ΚΥΣΕΑ εξέτασε και την κατάσταση των χιλιάδων Ελλήνων της Μαριούπολης και των άλλων περιοχών στην Ουκρανία. Οι ελληνικές αρχές στη χώρα βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα ώστε, αν χρειαστεί, να τους δώσουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

Το Συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συζήτησε, επίσης, το τι θα γίνει με το φυσικό αέριο. Αφού εξετάστηκαν όλα τα σενάρια, τονίστηκε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να μην υπάρξει πρόβλημα με τον εφοδιασμό της αγοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ