Εθνικός κίνδυνος: Η Τουρκία & το Πακιστάν θα αναπτύξουν από κοινού νέο μαχητικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σύμφωνα με πακιστανικές πηγές, η «Τουρκία & το Πακιστάν θα αναπτύξουν από κοινού νέο μαχητικό.»

Άγκυρα και Ισλαμαμπάντ έρχονται πιο κοντά – Αθήνα και Ν. Δελχί πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν ασκήσεις & να συνεργαστούν στον αμυντικό τομέα.

Γραφει ο Ανδρέας Μουντζουρουλιας

Είναι αρκετά σημαντικό να ισχυροποιήσουμε τις σχέσεις μας. Πρέπει να προετοιμαστεί το έδαφος. Οι Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών, πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα τις ασκήσεις.

Aκολουθεί το δημοσίευμα:

«Η Pakistan Aeronautical Complex υπέγραψε συμφωνία με την Turkish Aerospace Industries για το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς T-FX όπου το Πακιστάν έχει γίνει επίσημος εταίρος. Το μαχητικό T-FX θα επανασχεδιαστεί και θα τροποποιηθεί τώρα από την PAC, συγχωνευμένο με το NGFA του Project Azm, για να καλύψει τις κοινές απαιτήσεις των αεροπορικών δυνάμεων των δύο χωρών με μια ενιαία πλατφόρμα.

Η ανάπτυξη του αεροσκάφους θα κατανεμηθεί μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας και η τεχνογνωσία τόσο της TAI όσο και της PAC θα συγκεντρωθούν μαζί για την κοινή ανάπτυξη του μαχητικού. Αυτό θα μειώσει το κόστος του έργου, θα αυξήσει τη σκοπιμότητα, θα αυξήσει τις δυνατότητες του μαχητικού και θα συντομεύσει τα χρονοδιαγράμματα. Η τελική κατασκευή του TF-X/JF-XX θα πραγματοποιηθεί και στις δύο χώρες.»

«Η είδηση ​​της ένταξης του Πακιστάν στο πρόγραμμα μαχητικών πέμπτης γενιάς της TAI επιβεβαιώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Turkish Aerospace στα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα, λέγοντας ότι το TF-X είναι πλέον ένα πρόγραμμα «τουρκο-πακιστανικού μαχητικού.

Το TF-X/TPF-XX/JF-XX είναι ένα κοινό τουρκικό-πακιστανικό πρόγραμμα ανάπτυξης μαχητικών αεροσκαφών δικινητήρων, πολλαπλών ρόλων, stealth γενιάς 5+.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Turkish Aerospace Industries είπε επίσης ότι η TAI πρόκειται να μεταφέρει ορισμένες από τις δραστηριότητές της στο Πακιστάν μέχρι το τέλος αυτού του έτους.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ