Ιστορική νίκη των φορτηγατζήδων στον Καναδα: Ο Τριντο αποσύρει την κατάσταση έκτακτου ανάγκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαιες οι εξελίξεις στον Καναδα για τις οποιες τα παγκοσμια μεσα ενημέρωσης σωπαίνουν.

Οπως μεταδιδει η Μαρια Δεναξα:

Ο Τριντω ταπεινώθηκε. Ανακοίνωσε την απόσυρση των μέτρων της κατάστασης έκτακτης ανάγκης γιατί δεν είχε τη στήριξη της γερουσίας. Ξεπαγώνουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των διαδηλωτών. Πέφτουν βροχή οι μηνύσεις.

Το διαγγελμα του Τριντο με το οποιο αποσύρει τα μέτρα έκτακτου ανάγκης:

Ο Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε τα νέα την Τετάρτη το απόγευμα, μόλις εννέα ημέρες μετά την επίκληση του νόμου περί έκτακτης ανάγκης στις 14 Φεβρουαρίου για τον τερματισμό των ακρωτηριαστικών αποκλεισμών και καταλήψεων τόσο στο κέντρο της Οττάβα όσο και στα χερσαία συνοριακά περάσματα σε όλο τον Καναδά.

Ο Τριντό απέδωσε το τέλος των διαδηλώσεων στο κέντρο της Οτάβα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να ανακαλέσει τα μέτρα, μια κίνηση που είπε ότι ήταν απαραίτητη για να τερματιστεί η παράνομη κατοχή και να καθαριστούν οι δρόμοι από δεκάδες σταθμευμένα οχήματα και μεγάλες εξέδρες.

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι υπάρχοντες νόμοι και οι κανονισμοί είναι πλέον επαρκείς για να κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλείς», είπε ο Τριντό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι η Οτάβα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την τοπική αστυνομία και τις αρχές

Οι επικριτές και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης επέκριναν τα μέτρα, ιδιαίτερα εκείνα που αποσκοπούσαν στη στόχευση χρημάτων και τραπεζικών λογαριασμών που φέρεται να συνδέονται με αυτούς που είτε οργάνωσαν είτε συμμετείχαν στις εβδομάδες των διαδηλώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ