Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου περιγράφει την επίθεση στην Ουκρανία ως «ειδική επιχείρηση»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναφέρθηκε στη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία ως «ειδική επιχείρηση» την Πέμπτη, αλλά απέφυγε τις περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τη φύση ή τους στόχους της σε συνομιλία με ξένους δημοσιογράφους. 

«Δεν μπορώ να σας δώσω πληροφορίες για τα στρατιωτικά, τεχνολογικά και άλλα στοιχεία αυτής της επιχείρησης», είπε ο Πεσκόφ. «Η μόνη κύρια πηγή εδώ θα πρέπει να είναι τα στρατιωτικά και αμυντικά μας τμήματα».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η κατοχή δεν ήταν ο στόχος, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεοπτική ομιλία νωρίτερα την Πέμπτη.

«Κανείς δεν μιλάει για κατοχή, σε αυτό το σενάριο αυτή η λέξη δεν ισχύει», είπε ο Πεσκόφ. «Πρόκειται για ειδική επιχείρηση. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγήσω κάτι εδώ, γιατί ο ίδιος ο πρόεδρος έδωσε εξαντλητικές εξηγήσεις».

Στην ομιλία του, ο Πούτιν είπε ότι αποφάσισε “να διεξαγάγει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση … για να προστατεύσει τους ανθρώπους που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια”, επαναλαμβάνοντας έναν αβάσιμο ισχυρισμό για την υποστηριζόμενη από τους Ρώσους αυτονομιστές της Ουκρανίας Περιοχή Ντονμπάς.

Η επίθεση ξεκίνησε αμέσως μετά με μια σειρά από πυραυλικές επιθέσεις εναντίον τοποθεσιών κοντά στο Κίεβο, καθώς και με τη χρήση πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας εναντίον της βορειοανατολικής πόλης Χάρκοβο, κοντά στα ρωσικά σύνορα.

cnn.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ