Συνεχίζει την εισβολή ο Πούτιν παρα τις αυστηρές προειδοποιήσεις Μητσοτακη να αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα απο την Ουκρανια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατάφωρη και απρόκλητη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, την οποία εμείς στην Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η ευρωπαϊκή οικογένεια καταδικάζουμε απερίφραστα, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να εγκριθούν πολύ αυστηρά μέτρα, και κυρώσεις κατά της Ρωσίας, και προσέθεσε με νόημα ότι αυτό δεν αφορά μόνο την Ουκρανία, αλλά αφορά την αποσταθεροποίηση ολόκληρης της ευρωπαϊκής γεωπολιτικής τάξης πραγμάτων και την προστασία της ελευθερίας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «θα σταθούμε ενωμένοι στην υπεράσπιση των αξιών μας» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «και οι σύμμαχοι από ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, θα στείλουν ένα ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο μήνυμα».

Προσέθεσε επίσης ότι αυτό που πρέπει να συμβεί είναι να διακοπούν άμεσα οι εχθροπραξίες, τα ρωσικά στρατεύματα να απομακρυνθούν από το έδαφος της Ουκρανίας και να υπάρξει απόλυτος σεβασμός στην κυριαρχία της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ