Επίδειξη πυγμής απο τον Πούτιν απέναντι στις απειλές Μπαιντεν για οικονομικες κυρώσεις: Μάζεψε όλη την επιχειρηματική ελίτ της Ρωσιας για να τον στηρίξουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωτόγνωρη κίνηση πυγμής του Ρώσου προέδρου απέναντι στις απειλές των δυτικών για οικονομικές κυρώσεις. Την ωρα που ο Μπαιντεν με το διαγγελμα του προσπαθούσε να δώσει στους δυτικούς την εικόνα οτι μπορει η Δύση να πιέσει οικονομικά την Ρωσια.

Ο Ρώσος ηγέτης συγκέντρωσε όλη την επιχειρηματική ελίτ της Ρωσιας σε μια πρωτοφανή επίδειξη δύναμης. Μιλωντας λοιπόν στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες και παράγοντες της ρωσικής οικονομικής ζωής κατηγόρησε τη Δύση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία λεγοντας πως: Δεν μας άφησαν καμία ευκαιρία να ενεργήσουμε διαφορετικά.

382BDB02 61CF 416C BF90 37586C5DF64D

0FADE51A D413 41D1 82BD 07A9FC69C34B

9057C146 53CC 4B79 B179 AFDC5C64554C

6369FEAE 6E3A 43DB BF85 560C11CB3ACD

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία ως «αναγκαστικό μέτρο», επειδή οι Δυτικοί εταίροι δεν του άφησαν κανένα περιθώριο να ενεργήσει διαφορετικά. «Δεν είχαμε άλλη επιλογή» υπογράμμισε. Είπε επίσης ότι δημιούργησαν για την Ρωσία τέτοιους κινδύνους στον τομέα ασφαλείας, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει με άλλα μέσα.

Στη συνεχεια τους διαβεβαίωσε ότι θα τους εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους στις δραστηριότητές τους και τους κάλεσε να συνεργαστούν με την Ρωσικη κυβέρνηση, για να στηρίξουν την οικονομία.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ένα αναγκαστικό μέτρο» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος, λέγοντας ότι «απλώς δεν μας άφησαν καμία ευκαιρία να ενεργήσουμε διαφορετικά».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες ότι η Ρωσία παραμένει τμήμα της παγκόσμιας οικονομίας, και δεν προτίθεται να καταφέρει πλήγμα στο σύστημα, του όποιου νιώθει ότι είναι μέρος:
Δεν προτιθέμεθα να πλήξουμε το σύστημα της παγκόσμιας οικονομίας, στο οποίο βρισκόμαστε οι ίδιοι, πρέπει να το αντιληφθούν οι δυτικοί και να μην θέτουν στόχο να μας βγάλουν από αυτό το σύστημα.

Θα ήθελα να σας ζητήσω να δείτε με κατανόηση ό,τι συμβαίνει και να συνεργαστείτε με πνεύμα αλληλεγγύης με την κυβέρνηση, στην αναζήτηση εκείνων των εργαλείων, που θα στηρίξουν την παραγωγή, την οικονομία, τις θέσεις εργασίας, αλλά ξεκινώντας από τις πραγματικότητες που διαμορφώνονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ