Ο Ζελένσκι κάνει έκκληση για απευθείας συνομιλίες με τον Πούτιν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα την Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι κάλεσε εκ νέου σε απευθείας συνομιλίες με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Μιλώντας στα ρωσικά, ο Ζελένσκι είπε: “Θα ήθελα να απευθυνθώ στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για άλλη μια φορά. Γίνονται μάχες σε όλη την Ουκρανία τώρα. Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να σταματήσουμε τους θανάτους των ανθρώπων”.

Ο Ζελένσκι επέστρεψε στο θέμα των διεθνών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οι οποίες θέλει να είναι πολύ πιο σκληρές. “Η Ευρώπη έχει αρκετή δύναμη για να σταματήσει αυτή την επιθετικότητα. Τι να περιμένουμε από τις ευρωπαϊκές χώρες -κατάργηση βίζας για τους Ρώσους, αποσύνδεση από το SWIFT, πλήρης απομόνωση της Ρωσίας, απόσυρση πρεσβευτών, εμπάργκο πετρελαίου, κλείσιμο του εναέριου χώρου – όλα αυτά πρέπει να είναι στο τραπέζι σήμερα», είπε».

Ο Ζελένσκι απηύθυνε επίσης ευθεία έκκληση στους λαούς της Ευρώπης. “Βγείτε έξω, βγείτε στις πλατείες. Απαιτήστε το τέλος αυτού του πολέμου. Είναι δικαίωμά σας. Όταν πέφτουν βόμβες στο Κίεβο, αυτό συμβαίνει στην Ευρώπη και όχι μόνο στην Ουκρανία. Όταν οι πύραυλοι σκοτώνουν τον λαό μας, σκοτώνουν όλους. …όλους τους Ευρωπαίους».

«Καλέστε τις κυβερνήσεις σας να λάβει η Ουκρανία μεγαλύτερη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια. γιατί αυτή η βοήθεια είναι η βοήθεια για εσάς, για την Ευρώπη». “Δεν είναι μόνο η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτή είναι η αρχή του πολέμου στην Ευρώπη”, είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ