Ο Λουκασένκο δεσμεύεται να παρέχει όλες τις προϋποθέσεις για ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο διαβεβαίωσε τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν ότι το Μινσκ είναι έτοιμο να δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι θα ήταν έτοιμος να δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες συνθήκες για την άφιξη των αντιπροσωπειών, για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ασφάλειάς τους και για τη διεξαγωγή των αναφερόμενων διαπραγματεύσεις», είπε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ είπε νωρίτερα ότι, ως απάντηση στη δήλωση του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι ότι ήταν έτοιμος να διαπραγματευτεί το αδέσμευτο καθεστώς της Ουκρανίας, ο Πούτιν ήταν έτοιμος να στείλει μια ρωσική αντιπροσωπεία σε επίπεδο εκπροσώπων των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών καθώς και της προεδρικής διοίκησης. στο Μινσκ για συνομιλίες με την ουκρανική αντιπροσωπεία. tass.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ