Προκλητική παρέμβαση Τατάρ: Στην Κύπρο ζούμε χωρίς να ματώνει μύτη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεπέρασε -για μια ακόμη φορά- κάθε όριο θράσους ο διορισμένος από τον Ερντογάν ηγέτης του ψευδοκράτους των Κατεχομένων στην Κύπρο Ερσίν Τατάρ, χρησιμοποιώντας όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία για να προωθήσει την τουρκική ατζέντα για τη Μεγαλόνησο και να ζητήσει επί της ουσίας από τον Ερντογάν να «προχωρήσουν δίχως φόβο» στην περαιτέρω καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου.

Ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «κατά τον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία καταδείχθηκε για άλλη μια φορά πόσο πολύτιμο είναι το γεγονός ότι στην Κύπρο ζούμε χωρίς να έχει ματώσει η μύτη κανενός, στο περιβάλλον ειρήνης και ασφάλειας που επιτεύχθηκε από το 1974 με την ειρηνευτική επιχείρηση», όπως χαρακτήρισε την εισβολή της Τουρκίας, «η οποία έκανε χρήση των εγγυητικών της δικαιωμάτων».

Φυσικά, δεν έκανε ουδεμία αναφορά στους χιλιάδες νεκρούς της εισβολής, στους ακόμη αγνοουμένους, στον εκτοπισμό χιλιάδων Ελληνοκυπρίων και στο καθεστώς τρόμου που η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλει ακόμη και κατά Τουρκοκυπρίων που αντιδρούν στις πολιτικές της Άγκυρας.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στις ίδιες δηλώσεις ο Τατάρ έκλεισε το μάτι στην Αγκυρα για περαιτέρω παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, τονίζοντας ότι η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία μπροστά στα μάτια του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, οι οποίες, εκτός από την επιβολή κυρώσεων, στην πράξη δεν μπορούν να σταματήσουν τη Ρωσία. Τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό, παρά μια παρότρυνση στον Ερντογάν να προχωρήσει τους σχεδιασμούς που υπάρχουν για τα δύο κράτη ή ακόμη και την ίδια την ενσωμάτωση της Κύπρου στην Τουρκία, έχοντας τη σιγουριά ότι δεν θα έχει και κανένα σοβαρό πρόβλημα;

Αλλά την εποχή που οι Έλληνες πολιτικοί δεν τολμούν να ζητήσουν τη σύνδεση κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την Ουκρανία με κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την Κύπρο και την Αμμόχωστο, γιατί να μην προβαίνει σε αυτού του τύπου τις ύβρεις ο Ερσίν Τατάρ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ