Μπλίνκεν : Επιπλέον 350 εκατομμύρια δολάρια στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε το Σάββατο ότι ενέκρινε 350 εκατομμύρια δολάρια σε νέα στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

«Σήμερα, καθώς η Ουκρανία παλεύει με θάρρος και περηφάνια ενάντια στη βάναυση και απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας, εξουσιοδοτώ, σύμφωνα με εντολή του Προέδρου, μια άνευ προηγουμένου τρίτη Προεδρική ενίσχυση ύψους έως και 350 εκατομμυρίων δολαρίων για άμεση υποστήριξη στην άμυνα της Ουκρανίας», είπε ο Blinken. γραπτή δήλωση.

«Αυτό το πακέτο θα περιλαμβάνει περαιτέρω φονική αμυντική βοήθεια για να βοηθήσει την Ουκρανία να αντιμετωπίσει τις τεθωρακισμένες, αερομεταφερόμενες και άλλες απειλές που αντιμετωπίζει τώρα. Είναι ένα άλλο σαφές μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας καθώς υπερασπίζονται το κυρίαρχο, θαρραλέο και περήφανο έθνος τους», πρόσθεσε.

Όπως μετέδωσε το CNN, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή στον Μπλίνκεν, να αποδεσμεύσει έως και 350 εκατομμύρια δολάρια ως άμεση υποστήριξη στην άμυνα της Ουκρανίας, σύμφωνα σημείωμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο την Παρασκευή. Αυτή είναι η τρίτη χρηματική εντολή. Οι προηγούμενες ήταν ύψους 60 και 250 εκατομμυρίων δολαρίων, ανεβάζοντας το σύνολο του περασμένου έτους σε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ