Διάσταση απόψεων Μητσοτακη και Ελληνικού υπουργείου εξωτερικών για τις τυχόν ευθύνες των Ρώσων για τους θανάτους των ομογενών μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οπως είχαμε επισημάνει νωριτερα το υπουργείο εξωτερικών στην δεύτερη ανακοινωση του για τους 4 νέους νεκρούς ομογενείς μας στην Ουκρανια και συγκεκριμένα στο Μπουχας ήταν πολύ προσεχτικό και δεν έκανε καμία αναφορά σε ρωσικό βομβαρδισμό αφήνοντας ετσι ανοικτό το θεμα για το ποιοι ευθύνονται για τους θανάτους των ομογενών μας.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο 4 ομογενών στο χωριό Μπουγάς,70 χλμ. βορείως της Μαριούπολης
Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους& καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων.

Απο την πλευρά του όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ανάρτηση του για το ίδιο θεμα κανει ξεκάθαρη αναφορά σε ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ο θάνατος ομογενών μας, προκαλεί θλίψη και οργή για αυτή την απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους. Συλλυπητήρια στους οικείους τους. Το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη παραμένει ανοιχτό για την παροχή βοήθειας.

Ειναι σημαντικό να επισημάνουμε οτι πρώτη βγήκε η ανακοινωση του υπουργείου εξωτερικών και μετά απο λίγη ωρα εγινε η ανάρτηση του πρωθυπουργού ενώ πριν την ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού είχε υπάρξει και ανακοινωση της ρωσικής πρεσβείας που ελεγε οτι η Ρωσια δεν έκανε επιχειρήσεις στην περιοχή.

Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα:
💬 Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν. Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς.

Νεα Ενημέρωση: Πριν απο λίγο υπήρξε νεα (τριτη στη σειρά) ανακοινωση του υπουργείου εξωτερικών μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τη διάσταση απόψεων ανάμεσα στο ΥΠΕΞ και τον πρωθυπουργό που συμπλέει με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού:

Με νέα ανακοινωση το ΥΠΕΞ καλεί τη Ρωσια να διακόψει τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ