Τηλεφωνική επικοινωνία του Ζελενσκι με τον πατριάρχη Βαρθολομαιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηλεφωνική του Ζελενσκι με τον Πατριάρχη Βαρθολομαιο με τον πρόεδρο της Ουκρανίας να το γνωστοποιεί μέσω του Twitter:

«Ευχαριστώ για τη ζεστή συνομιλία Παναγιώτατε. Τα λόγια σου είναι σαν χέρια που μας κρατούν ψηλά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Οι Ουκρανοί αισθάνονται την πνευματική υποστήριξη και τη δύναμη των προσευχών σας. Ελπίζουμε για ειρήνη το συντομότερο».

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ανακοινούται ότι το εσπέρας της σήμερον, Κυριακής, 27ης Φεβρουαρίου 2022, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Εξοχώτατος κ. Βλαδίμηρος Ζελένσκυ επεκοινώνησε τηλεφωνικώς προς την Α.Θ.Παναγιότητα τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον, προς τον οποίον περιέγραψε την επικρατούσαν κατάστασιν εις την χώραν του μετά την εισβολήν των στρατευμάτων της Ρωσσικής Ομοσπονδίας, Τον ηυχαρίστησε διά τας από μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκδηλώσεις συμπαραστάσεως προς την δοκιμαζομένην χώραν του και Τον παρεκάλεσε να εντείνη τας προσευχάς Του διά τον διεξαγόμενον αγώνα των Ουκρανών διά την προάσπισιν της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητος της πατρίδος των.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης διεβεβαίωσε την Α.Εξοχότητα τον κ. Πρόεδρον διά την αλληλεγγύην της Μητρός Εκκλησίας και διά τας συνεχείς προσευχάς αυτής υπέρ της καταπαύσεως του πυρός και του αμέσου τερματισμού των πολεμικών συγκρούσεων, τον συνεχάρη διά το ακμαίον αγωνιστικόν φρόνημά του, την έμπνευσιν και στήριξιν τας οποίας δίδει με την γενναίαν στάσιν του εις τον λαόν του, και του ηυχήθη την εξ ύψους δύναμιν και αντοχήν διά να επικρατήση ως τάχιστα η ειρήνη εις την Ουκρανίαν, ο λαός της οποίας, ως και άλλοι λαοί, έλαβε την Ορθόδοξον πίστιν εκ της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως.

Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 27η Φεβρουαρίου 2022

Εκ της Αρχιγραμματείας
της Αγίας και Ιεράς Συνόδου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ