Το μυστήριο με τα χιλιάδες καλάσνικοφ που έστειλε η Ελλάδα στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η χώρα μας έστειλε (και ξαναστέλνει) πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, στο οποίο περιλαμβάνονται και χιλιάδες πυροβόλα όπλα τύπου καλάσνικοφ, γεγονός που προκάλεσε την εύλογη απορία σε πολύ κόσμο για την προέλευσή τους, καθώς, ως γνωστόν, ο Ελληνικός Στρατός δεν διαθέτει παρά ελάχιστα τέτοια.

Πιέζουν τον Κυριακο Μητσοτακη να ηγηθεί πρωτοβουλίας για να σταματήσει ο πολεμος – Ειναι λένε ο μόνος που φοβάται ο Πούτιν

Κυριακος Μητσοτακης: Πολύ κοντά στο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης ο Έλληνας πρωθυπουργός λόγω της στάσης του στο Ουκρανικό

Σύμφωνα, λοιπόν, με σχετικές πληροφορίες, τα καλάσνικοφ που στείλαμε για να εξοπλίσουμε τους Ουκρανούς στην ψυχωμένη προσπάθειά τους να αποκρούσουν τη ρωσική εισβολή, αποτελούν προϊόντα κατάσχεσης από την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα μετά από συλλήψεις λαθρεμπόρων όπλων, ή άλλων κυκλωμάτων και εγκληματικών ομάδων.

Μάλιστα, στα τέλη του 2013 είχαν κατασχεθεί περί τα 20.000 καλάσνικοφ από το πλοίο «Nour-M», που έπλεε ανοιχτά της Ρόδου με προορισμό τη Λιβύη, φιλοδοξώντας να «σπάσει» το εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί εκείνη την εποχή στο κράτος της βόρειας Αφρικής. Το συγκεκριμένο πλοίο μετέφερε πάνω από 50 κοντέινερ με στρατιωτικό υλικό, με τον τότε υπουργό Ναυτιλίας και νυν αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να δηλώνει από τη Ρόδο, όπου είχε σπεύσει για το λόγο αυτό, πως το «Nour-M» διακινούσε οπλισμό προς τις εμπόλεμες ζώνες της Μεσογείου.

Επιστροφή στον… τόπο τους

«Σύμφωνα με τα παραστατικά, μεταφέρει όπλα στη Λιβύη. Κατά δήλωση του καπετάνιου και μελών του πληρώματος, που είναι αντιφατικές μεταξύ τους, το πλοίο κατευθυνόταν είτε στη Συρία, είτε στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Πάντως, τα παραστατικά λένε ότι πάει στη Λιβύη το πλοίο. Εντολέας ήταν το υπουργείο Άμυνας της Λιβύης, όμως, δεν έχουμε καμία ενόχληση μέχρι στιγμής ούτε από τη Λιβύη ούτε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, τουρκικών συμφερόντων», ήταν η επίσημη ανακοίνωση. Η ειρωνεία, πάντως, είναι πως το «Nour-M» είχε ξεκινήσει από την… Ουκρανία!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ