Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Κατερινοπουλος για τα τρια αγγελούδια στην Πατρα: Ίδιο χέρι τα σκότωσε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οσα εκτιμά η διάνοια της ΕΛ.ΑΣ. για τους δύο θανάτους της Μαλένας και της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο.

Εγκληματική ενέργεια χαρακτήρισε τους διαδοχικούς θανάτους των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα ο επίτιμος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος εκτοξεύει «κεραυνούς» σχολιάζοντας τα δεδομένα της περίεργης, αλλά και σύνθετης αυτής υπόθεσης.

Χωρίς να μασάει τα λόγια του, ο έμπειρος απόστρατος αξιωματικός παίρνει το ρίσκο να εκτιμήσει δημοσίως ότι κάποιος ή κάποιοι έκοψαν το νήμα της ζωής των τριών αγγέλων, και μάλιστα ότι πίσω από τους δύο θανάτους, της 9χρονης Τζωρτζίνας και της 3,5 ετών Μαλένας στο νοσοκομείο βρίσκεται το ίδιο πρόσωπο!

«Κατά 98% έχω πειστεί ότι κάποιο ανθρώπινο χέρι έκοψε το νήμα της ζωής των τριών παιδιών και αφήνω ένα μικρό ποσοστό να έχει συμβεί κάτι άλλο, επιστημονικά ανεξήγητο. Εδώ έχουμε μια αλληλουχία συμπτώσεων και μάλιστα επαναλαμβανόμενων. Και συμπτώσεις επαναλαμβανόμενες παύουν να είναι συμπτώσεις…» λέει στην «Espresso» ο έμπειρος αξιωματικός.

Οπως εξηγεί ο κ. Κατερινόπουλος, τα κοινά στοιχεία και στις τρεις περιπτώσεις είναι ότι η αιτία θανάτου είναι άγνωστη, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές. «Αν, τελικά, δεν προκύψει κάποιο γονιδιακό ζήτημα, δεν υπάρχει άλλη εκδοχή από αυτήν της εγκληματικής ενέργειας. Eπίσης, ένα ακόμα δεδομένο είναι πως όλοι οι θάνατοι επήλθαν Σαββατοκύριακα, κάτι που δεν μπορεί να είναι σύμπτωση» είπε. Ο κ. Κατερινόπουλος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, λόγω του μειωμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τα Σαββατοκύριακα, να μπήκε κάποιος «επισκέπτης» στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν τα δύο κορίτσια από τα τρία και να τους έκανε κακό. «Δεν ρίχνω ευθύνη στους γονείς, που βιώνουν το δράμα τους και οι καταθέσεις τους θα είναι καταλυτικές, αλλά πρέπει κυρίως να εντοπιστούν όλοι όσοι είχαν πρόσβαση στους θαλάμους των παιδιών εκτός από τους ίδιους και να εξεταστούν εξονυχιστικά» διευκρινίζει.

CF864 daskalakis
Ρούλα Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης

Ο απόστρατος αξιωματικός ρωτήθηκε επίσης αν εκτιμά ότι πίσω από τους θανάτους των παιδιών βρίσκεται το ίδιο χέρι και η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη:«Για τους θανάτους των παιδιών που κατέληξαν στο νοσοκομείο πιστεύω πως πίσω από αυτούς βρίσκεται το ίδιο πρόσωπο, το ίδιο χέρι» είπε και πρόσθεσε ότι «αυτό βεβαίως δεν μπορούμε να το πούμε για τον θάνατο της Ιριδας στο σπίτι της».

Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι αν θα λυθεί το μυστήριο ή αν αυτή η υπόθεση θα μείνει στα αστυνομικά και τα ιατρικά χρονικά ως ένας άλυτος γρίφος που μπήκε στο αρχείο. «Δεν θεωρώ ότι είναι δύσκολη υπόθεση…» υποστηρίζει λακωνικά ο Θανάσης Κατερινόπουλος και εκτιμά ότι θα χρειαστεί τον χρόνο της, αλλά τελικά θα διαλευκανθεί από τους έμπειρους αξιωματικούς που την έχουν αναλάβει. «Ενας καλός ερευνητής πρέπει να εξετάζει τα πάντα. Υπάρχει, βεβαίως, το τεκμήριο της αθωότητας για όλους, αλλά για τον ερευνητή αστυνομικό όλοι είναι ύποπτοι ώσπου να αποδειχθεί το αντίθετο. Οταν ερευνάται μια υπόθεση, βεβαίως σε αυτήν παίζουν ρόλο τα επιστημονικά δεδομένα, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Σε μια έρευνα υπάρχουν και άλλες παράμετροι που υποχρεούται να ψάξει η Αστυνομία» λέει ο επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με το αν πιστεύει ότι οι αστυνομικοί έχουν ήδη κάποια στόχευση στην έρευνά τους.

Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδε μια παλαιότερη καυστική ανάρτησητης μητέρας των παιδιών Ρούλας Πισπιρίγκου, από το φθινόπωρο του 2020, όταν η Δικαιοσύνη αποφάσισε να τιμωρήσει για παιδοκτονία και όχι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, όπως ήταν η αρχική κατηγορία, την 27χρονη που είχε εγκαταλείψει το παιδί της να πνιγεί στην παραλία.

κορίτσια πάτρα

Σύμφωνα με το pelop.gr, όταν αποφυλακίστηκε η νεαρή γυναίκα, η Ρούλα Πισπιρίγκου, που για όλους όσους τη γνωρίζουν είναι μια γυναίκα η οποία υπεραγαπούσε τα παιδιά της, της «πρότεινε» μέσω facebook να… αυτοκτονήσει από τις τύψεις και προέβλεπε ότι «αυτή η κυρία θα κάνει από δω και πέρα ζωάρα, με καφεδάκια, ενώ θα έχει χαθεί μια ψυχούλα».

Οι καταθέσεις των γιατρών

Οι γιατροί και οι ιατροδικαστές που ασχολήθηκαν με την περίθαλψη και τους ανεξήγητους θανάτους των τριών κοριτσιών από την Πάτρα είναι οι πρώτοι που άνοιξαν τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων που συγκεντρώνει η ομάδα των αστυνομικών, η οποία ερευνά την πρωτοφανή για τα ελληνικά ιατρικά χρονικά υπόθεση. Οι επιστήμονες καλούνται να καταθέσουν όσα στοιχείαέχουν για τους τρεις θανάτους σε διάστημα 33 μηνών και να εξηγήσουν, κατά το δυνατόν, αν υπάρχει οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους.

Στο μεταξύ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών έχει συγκροτήσει μία ομάδα έμπειρων ιατροδικαστών που ξεψαχνίζει εκ νέου τους φακέλους των θανάτων της Μαλένας και της Ιριδας. Για την ώρα, οι τρεις θάνατοι είναι ένας άλυτος γρίφος για τους γιατρούς και τους ιατροδικαστές, ωστόσο ο συνδυασμός των καταθέσεών τους ίσως συνεισφέρει στην παράλληλη αστυνομική έρευνα.

Δασκαλάκης Πισπιρίγκου

Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχει μπει και η αλληλουχία των γεγονότων σε σχέση με καταγεγραμμένα στοιχεία και με όσα έχουν υποστηρίξει οι γονείς.Δηλαδή την αμεσότητα με την οποία κλήθηκαν οι γιατροί στο Καραμανδάνειο όταν υπέστη ανακοπή η Τζωρτζίνα, το αν η μητέρα ζήτησε μονόκλινο ή όχι, τον ακριβή χρόνο κλήσης του ΕΚΑΒ στην περίπτωση της επτά μηνών Ιριδας και όλα όσα μπορεί να θεωρηθούν σταθερά δεδομένα στην υπόθεση. Για τους αστυνομικούς ο θάνατος της Τζωρτζίνας είναι η αρχή για να ξετυλιχτεί αυτό το κουβάρι θανάτων, καθώς είναι ο πιο πρόσφατος και τα στοιχεία είναι πιο νωπά.

Στη λίστα των μαρτύρων, πέραν των γιατρών, βρίσκονται επίσης οι νοσηλευτές που έκαναν βάρδιες μετά τις 11 Απριλίου, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο το κοριτσάκι, αλλά και όσοι είχαν πρόσβαση στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα ή είχαν τη δυνατότητα να την επισκεφθούν, όπως συνοδοί άλλων ασθενών ή συγγενείς της οικογένειας Δασκαλάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ