Ίδια μέτρα και σταθμά και για την κατεχόμενη Κύπρο κύριοι Ευρωπαίοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

“Πρόσφατη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες (Euroskopia/Prorata) την περίοδο 31 Ιανουαρίου – 13 Φεβρουαρίου έδειξε ότι η απόλυτη πλειονότητα των Ελλήνων (51%) συμφωνεί με τη στήριξη της Ουκρανίας από την Ε.Ε. με διπλωματικά μέσα. Ταυτόχρονα, όμως, στην Ελλάδα καταγράφεται, με 21%, το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό υποστήριξης ευρωπαϊκής στρατιωτικής δράσης στο Ουκρανικό, αμέσως μετά την Ιταλία (18%)”.

Η σημερινή κυβέρνηση πήρε 39,85%, δηλαδή  2.251.618 από τα 11.000.000 των πολιτών αυτής της χώρας, οι οποίοι σύμφωνα με την δημοσκόπηση, λένε ότι θέλουν πολιτική λύση και όχι στρατιωτική. Παρόλα αυτά, αντί να σεβαστεί αυτή την άποψη και να βοηθήσει τις αντιμαχόμενες πλευρές να πετύχουν παύση εχθροπραξιών μέσω της διπλωματίας, κάνει το εντελώς αντίθετο. Στέλνει πολεμικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, ταυτιζόμενη με τα γεράκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαιωνίζοντας τον πόλεμο, ερχόμενη παράλληλα σε πλήρη αντίθεση με την απόλυτη πλειοψηφία των Ελλήνων, που σκέφτονται με την λογική της ΕΙΡΗΝΗΣ.

Αφού όμως ταυτίζεται με αυτόν τον τρόπο, ας διεκδίκηση ο πρωθυπουργός και τα ίδια μέτρα και σταθμά για την τραγική Κύπρο, όπου ακόμη και σήμερα, και αφού είχε προηγηθεί παράνομη εισβολή, βρίσκεται υπό κατοχή από τα τουρκικά στρατεύματα που έχουν διχοτόμηση με την βία, μια Ευρωπαϊκή χώρα μέλος κράτος του ΟΗΕ. Ας καλέσει λοιπόν την «ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» όπως τον ακούσαμε να λέει σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής (για την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία), να ανταποκριθεί στα κελεύσματα του κυπριακού ελληνισμού για αποκατάσταση της δικαιοσύνης και των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας και όπως συνέχισε να λέει για την Ουκρανία ότι: «Εδώ δεν χωρούν απλουστεύσεις ή είσαι με διεθνές δίκαιο ή δεν είσαι», έτσι ακριβώς να διεκδικήσει και για την Κύπρο.

Κύριε πρωθυπουργέ πεδίον δόξης λαμπρό, αποφασίστε να το διαβείτε, να αποκαταστήσετε την δικαιοσύνη στα χώματα του κυπριακού ελληνισμού, και να μείνετε στην ιστορία ως ο πολιτικός που απελευθέρωσε την Κύπρο από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ