Κατερρευσε απο συγκίνηση ο μεταφραστής στην ομιλία του Ζελενσκι στο Ευρωκοινοβούλιο – Ομιλία σε κλίμα Reality παιχνιδιού

Σόου με σύσσωμο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να χειροκροτά τον Ζελένσκι και τον μεταφραστή να λυγίζει και να βάζει τα κλάματα.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι απευθύνθηκε μέσω βιντεοκλήσης σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων. Με standing ovation μάλιστα.

Ο Τσίπρας είπε αυτό που δεν τόλμησαν να πουν Μητσοτάκης – Σακελλαροπούλου: Πού είναι το διεθνές δίκαιο και οι κυρώσεις για την πολύπαθη Κύπρο;

Οι δραματικοί τόνοι που χρησιμοποίησε ο Ζελένσκι, το γεγονός ότι ο μεταφραστής του «λύγισε» δύο φορές και η αναφορά του Ουκρανού Προέδρου στο τέλος ότι «εμείς επιλέξαμε την Ευρώπη, αλλά τώρα εσείς πρέπει να επιλέξετε την Ουκρανία», φαίνεται ότι άγγιξε την καρδιά των ευαίσθητων Ευρωπαίων, οι οποίοι έχουν εξαντλήσει όλα τους τα συναισθήματα σε αυτή την κρίση.

Μια κρίση που προφανώς θεωρείται πιο σημαντική από άλλες, για τις οποίες διατηρούν παγερή και αδιάφορη στάση. Όπως π.χ. για την τουρκική κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους τα τελευταία 50 χρόνια.

Η ομιλία Ζελένσκι

«Δεν ξέρω πια πώς να χαιρετάω τον κόσμο – κάθε μέρα μπορεί να είναι η τελευταία και είναι η τελευταία για πολλούς ανθρώπους. Μιλάω στο όνομα των συμπολιτών μου που υπερασπίζονται την ελευθερία πληρώνοντας μεγάλο τίμημα. Χαίρομαι που μπορούμε να ενώσουμε όλες τις χώρες της Ε.Ε. αυτό έχει ένα τίμημα, πολύ υψηλό, μια τραγωδία», είπε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Και συνέχισε: «Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Δύο επαναστάσεις, ένας πόλεμος και πέντε ημέρες από την εισβολή της Ρωσίας. Ξέρετε, δεν διαβάζω κάποιο χαρτί.. αυτά μας τελείωσαν… εδώ ζούμε με τη ζωή και με το θάνατο.Σήμερα, χάνονται ζωές για τις αξίες, τις αρχές μας, την ελευθερία. Οι καλύτεροί μας άνθρωποι φεύγουν, οι πιο δυνατοί, οι πιο αξιόλογοι. Συχνά λέμε ότι θα τα καταφέρουμε, θα νικήσουμε και χαίρομαι που μπορούμε πλέον να πούμε ότι το κάνουμε. Θα τα καταφέρουμε. Θα νικήσουμε έναντι όλων».

«Χαίρομαι που αγκαλιάζετε την ευρωπαϊκή επιλογή της Ουκρανίας, αυτός είναι ο στόχος. Θα ήθελα να ακούσω και από εσάς ότι αυτή η επιλογή που κάναμε προς την Ευρώπη είναι καλοδεχούμενη. Σήμερα το πρωί δύο πύραυλοι cruise χτύπησαν το κέντρο του Χάρκοβο. Εκεί που ζουν τόσοι Ρωσόφωνοι, πάνω από 20 πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι εκεί. Η πόλη με πανεπιστημιακά ιδρύματα, με νέους, έξυπνους ανθρώπους με φιλικές σχέσεις μεταξύ τους. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πλατεία. Δύο πύραυλοι cruise χτύπησαν τη μεγάλη πλατεία με δεκάδες νεκρούς. Μαχόμαστε για τη γη μας, τη χώρα μας, την ελευθερίας μας. Παρότι όλες οι χώρες μας δέχονται επίθεση, κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει. Όλες οι πλατείες μας, θα ονομάζονται πλατείες ελευθερίας. Κανείς δεν θα μας λυγίσει. Είμαστε δυνατοί. Θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν. Και ο Πούτιν θα μας πει ότι πρόκειται για μια επιχείρηση που χτυπά στρατιωτικές υποδομές. Τι εννοεί; Εργάζονται παιδιά εκεί. Ο λαός μας έχει υψηλό ηθικό, δίνουμε μια μάχη για τα δικαιώματα, την ελευθερία, τη ζωή μας, τη επιβίωσή μας. Αυτό μας ωθεί. Θέλουμε όμως να είμαστε και ισότιμα μέλη της Ευρώπης. Πιστεύω ότι σήμερα δείχνουμε σε όλους το τι είμαστε. Ότι η Ε.Ε θα είναι πολύ πιο ισχυρή μαζί μας. Χωρίς εσάς, η Ουκρανία θα βρεθεί μόνη. Αποδείξτε ότι είστε στο πλευρό μας. Ότι δεν θα μας εγκαταλείψετε. Ότι είστε όντως ευρωπαίοι. Αποδείξτε ότι το φως θα νικήσει το σκοτάδι. Να ζήσει η Ουκρανία. Τιμή και δόξα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ