Πρωτοφανής επίθεση του Αλεξέι Ναβάλνι εναντίον του Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμείς – η Ρωσία – θέλουμε να είμαστε ένα έθνος ειρήνης. Αλίμονο, λίγοι άνθρωποι θα μας αποκαλούσαν έτσι τώρα.

Αλλά ας μην γίνουμε τουλάχιστον ένα έθνος τρομαγμένων σιωπηλών ανθρώπων. Των δειλών που προσποιούνται ότι δεν προσέχουν τον επιθετικό πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας που εξαπέλυσε ο προφανώς παράφρων τσάρος μας.

Δεν μπορώ, δεν θέλω και δεν θα παραμείνω σιωπηλός παρακολουθώντας πώς οι ψευδοϊστορικές ανοησίες για τα γεγονότα πριν από 100 χρόνια έχουν γίνει δικαιολογία για τους Ρώσους να σκοτώνουν Ουκρανούς και για τους Ουκρανούς να σκοτώνουν Ρώσους ενώ αμύνονται.

Είναι η τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα και παρακολουθούμε ειδήσεις για ανθρώπους που καίγονται σε τανκς και βομβαρδισμένα σπίτια. Παρακολουθούμε τις πραγματικές απειλές για την έναρξη πυρηνικού πολέμου στις τηλεοράσεις μας.

Είμαι ο ίδιος από την ΕΣΣΔ. Γεννήθηκα εκεί. Και η κύρια φράση από εκεί -από τα παιδικά μου χρόνια- ήταν «αγώνας για την ειρήνη». Καλώ όλους να βγουν στους δρόμους και να αγωνιστούν για την ειρήνη.

Ο Πούτιν δεν είναι Ρωσία. Και αν υπάρχει κάτι στη Ρωσία αυτή τη στιγμή για το οποίο μπορείτε να είστε πιο περήφανοι, είναι αυτοί οι 6824 άνθρωποι που κρατήθηκαν επειδή -χωρίς καμία κλήση- βγήκαν στους δρόμους με πλακάτ που έγραφαν “Όχι πόλεμος”.

Λένε ότι κάποιος που δεν μπορεί να παρευρεθεί σε συγκέντρωση και δεν κινδυνεύει να συλληφθεί γι’ αυτό δεν μπορεί να το καλέσει. Είμαι ήδη στη φυλακή, οπότε νομίζω ότι μπορώ.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Όπου κι αν βρίσκεστε, στη Ρωσία, τη Λευκορωσία ή στην άλλη άκρη του πλανήτη, πηγαίνετε στην κεντρική πλατεία της πόλης σας κάθε μέρα και στις 14:00 τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Εάν βρίσκεστε στο εξωτερικό, ελάτε στη ρωσική πρεσβεία. Εάν μπορείτε να οργανώσετε μια επίδειξη, κάντε το το Σαββατοκύριακο. Ναι, ίσως μόνο λίγοι άνθρωποι θα βγουν στους δρόμους την πρώτη μέρα. Και στο δεύτερο – ακόμα λιγότερο.

Πρέπει όμως, σφίγγοντας τα δόντια μας και νικώντας τον φόβο, να βγούμε έξω και να απαιτήσουμε το τέλος του πολέμου.
Κάθε συλληφθείς πρέπει να αντικατασταθεί από δύο νεοεισερχόμενους.

Αν για να σταματήσουμε τον πόλεμο πρέπει να γεμίσουμε με τον εαυτό μας τις φυλακές και τα paddy wagon, θα γεμίσουμε με τον εαυτό μας τις φυλακές και τα paddy wagon.

Όλα έχουν ένα τίμημα και τώρα, την άνοιξη του 2022, πρέπει να πληρώσουμε αυτό το τίμημα. Δεν υπάρχει κανείς να το κάνει για εμάς. Ας μην «είμαστε κατά του πολέμου». Ας πολεμήσουμε ενάντια στον πόλεμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ