Αποκάλυψη: «Οι Ρώσοι κατέρριψαν όλα τα τουρκικά Drones»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η περιβόητη συμφωνία Ερντογάν – Ζελένσκι για αγορά τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Ουκρανία, αλλά και συμπαραγωγή σε ουκρανικό έδαφος τον διαβόητων Μπαϊρακτάρ, αποδείχτηκε εντέλει άχρηστη,

Οι Ρώσοι φαίνεται ότι βρήκαν το αντίδοτο.

Σοβαρότατη αποκάλυψη από τον αντιπτέραρχο Ιατρίδη πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Σύμφωνα με τον εξαιρετικά έμπειρο ειδικά στα θέματα της πολεμικής αεροπορίας, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταρρίψει 59 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και όλα τα τούρκικα Drones Bayraktar!

470D943A 70B9 47BE B2B1 AFB3B3350FCB
Τα μη επανδρωμένα του Ερντογάν δεν μπόρεσαν να σώσουν τον Ζελένσκι

Η αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώνει αυτό που είχαμε γράψει κατά την διάρκεια του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, για το ρωσικό ηλεκτρονικό σύστημα που ενσωματώθηκε στα Pantsyr το οποίο φαίνεται ότι δοκιμάστηκε εκεί με αποτέλεσμα να είναι πλέον σε θέση να εντοπίζει τα τούρκικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πλέον να τα καταρρίπτει με εξαιρετική ευκολία.

Μέσα σε λίγες ημέρες λοιπόν, οι ρώσοι απέδειξαν ότι είναι σε θέση να εξοντώσουν κάθε μία επανδρωμένο αεροσκάφος, οποιασδήποτε τεχνολογίας. Διότι απλούστατα κατάφεραν να ενσωματώσουν ένα πετυχημένο σύστημα εντοπισμού και αναγνώρισης με ένα πυραυλικό σύστημα το οποίο μπορεί να ακολουθεί το ηλεκτρονικό στίγμα και να βρίσκει τον στόχο, ακόμα κι αν είναι μικρός σε μέγεθος, όπως τα παλαιότερης τεχνολογίας ουκρανικά μη επανδρωμένα, ή ταχύτερο αλλά με μεγαλύτερο όγκο, όπως το Bayraktar TB-2.

E3BA9E18 DBA3 465F 9CC1 CA59E7653C0D
Ο αντιπτέραρχος Ιατρίδης στο κεντρικό δελτίο του open

Το υπερσύγχρονο σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος Pantsyr-S1M (φωτό) της της κρατικής εταιρείας τεχνολογίας Rostec της Ρωσίας έχει αναβαθμιστεί για να ανιχνεύει και να καταστρέφει όλους τους τύπους εχθρικών drones, είχε δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS αξιωματούχος, λίγες εβδομάδες μετά τη λήξη του πολέμου στο Αρτσάχ. Το συγκεκριμένο σύστημα είχε μεταφερθεί στην μεγάλη ρωσική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο έδαφος της Αρμενίας, λίγο μετά την έναρξη του πολέμου.

Σύμφωνα με τον βιομηχανικό διευθυντή της Rostec, Bekkhan Ozdoyev, το οπλικό σύστημα είχε τροποποιηθεί για την αντιμετώπιση εναέριων απειλών, ιδιαίτερα των drones. Έχει επίσης εξοπλιστεί με υπερηχητικούς πυραύλους για να ενισχύσει την εμβέλεια κρούσης από 20 χιλιόμετρα (12 μίλια) σε 30 χιλιόμετρα (18 μίλια).

Η αναβάθμιση φέρεται να βελτίωσε επίσης τις ικανότητες stealth και εμπλοκής του Pantsyr, καθώς και το επιχειρησιακό υψόμετρο από 15 σε 18 χιλιόμετρα (9,3 έως 11,1 μίλια).

Το πολυλειτουργικό ραντάρ ελέγχου πυρός και το ραντάρ αναζήτησης του στόχου έχουν επίσης βελτιωθεί ώστε να εντοπίζουν και να παρακολουθούν έως και 40 στόχους ταυτόχρονα. Ο υπέρυθρος σταθμός παρακολούθησης στόχων του — με αποστασιόμετρο λέιζερ — έχει επίσης αναβαθμιστεί.

Μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά μυαλό του να το αποκτήσουμε, προκειμένου να τελειώσουμε μια και καλή με την τουρκική απειλή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η έστω να το αντιγράψουμε;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ