Νέο θρίλερ με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για αποστολή μαχητικών στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι πιέζει τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη στη χώρα του, με ένα δημοσίευμα – σοκ το CNN ισχυριζεται ότι εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την Πολωνία για το ενδεχόμενο η Πολωνία να παράσχει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία μαζί με διαβουλεύσεις με άλλους συμμάχους!

Ως μέρος των συνομιλιών με την Πολωνία, οι ΗΠΑ καθορίζουν ποιες «διευκολύνσεις θα μπορούσαμε να παράσχουμε στην Πολωνία εάν αυτή αποφάσιζε να μεταφέρει αεροπλάνα στην Ουκρανία»

Χθες το βράδυ όμως πήγες από την Πολωνία διέψευδαν τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο Ζελένσκι κατά την διαδικτυακή σύσκεψη που είχε με αμερικανούς γερουσιαστές, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι η Πολωνία είναι έτοιμη να στείλει αεροσκάφη στην Ουκρανία και περιμένει το πράσινο φως από τις ΗΠΑ!

Με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο γερουσιαστές να κάνουν αντίστοιχες δηλώσεις πιέζοντας τον λευκό οίκο να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια. Αναλυτές βέβαια λένε ότι μία τέτοια ενέργεια δεν σημαίνει αυτόματα εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο, διότι τα αεροσκάφη που υποτίθεται ότι συζητά για να στείλει η Πολωνία στην Ουκρανία, είναι από την εποχή της σοβιετικής ένωσης. Μία τέτοια ενίσχυση δηλαδή δεν θα αποτελούσε εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Ουκρανικό.

Ίσως να πρόκειται για μία προσπάθεια του λευκού οίκου να καλύψει το ψέμα που είπε ο Ζελένσκι στους αμερικανούς γερουσιαστές. Ίσως να πρόκειται για μία προσπάθεια στήριξης του Ζελένσκι σε επίπεδο δηλώσεων και όχι πράξεων. Σε κάθε περίπτωση όμως η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών, ακόμα κι αν αυτά δεν είναι «νατοϊκής» κατασκευής, συνιστά μία κλιμάκωση στον πόλεμο της Ουκρανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ