Άχνα για την αποκάλυψη του Guardian ότι ο Ζελένσκι διόρισε στις μυστικές υπηρεσίες τον συνέταιρο του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πανίσχυρη μυστική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας, Κατηγορείται πλέον για μία σειρά εγκλημάτων και δολοφονιών. Μεταξύ των οποίων ο διαπραγματευτής για λογαριασμό του Κιέβου και η παράνομη σύλληψη, ο βασανισμός μπροστά στην κάμερα και η εξαφάνιση Ουκρανού βουλευτή.

Οι εξελίξεις αυτές καθιστούν εξαιρετικά επίκαιρη την αποκάλυψη του Guardian πριν από λίγους μήνες για το ποιόν του διοικητή της μυστικής υπηρεσίας της Ουκρανίας, ο οποίος φέρεται να είναι στενός συνεργάτης του Ζελένσκι και να γνωρίζει τα πάντα για το βρώμικο χρήμα που έκρυβε ο Ουκρανός πρόεδρος σε οφσόρ εταιρίες. Έγραφε συγκεκριμένα η βρετανική εφημερίδα:


Τα αρχεία αποκαλύπτουν ότι ο Zelenskiy συμμετείχε σε ένα εκτεταμένο δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών,
συνιδιοκτητών με τους μακροχρόνιους φίλους του και τηλεοπτικούς συνεργάτες του. Περιλαμβάνουν τον Serhiy Shefir, ο οποίος παρήγαγε τις επιτυχίες του Zelensky, και τον μεγαλύτερο αδερφό του Shefir, Borys, ο οποίος έγραψε τα σενάρια. Ένα άλλο μέλος της κοινοπραξίας είναι ο Ιβάν Μπακάνοφ, ένας παιδικός του φίλος. Ο Μπακάνοφ ήταν γενικός διευθυντής του στούντιο παραγωγής του Zelenskiy, Kvartal 95.

Όλοι συνδέονται με την ιδιαίτερη πατρίδα του Zelenskiy στη νότια Ουκρανία, το Kryvyi Rih. Αφού κέρδισε την εξουσία, ο Ζελένσκι διόρισε αυτούς τους στενούς προσωπικούς του φίλους στην κυβέρνηση. Ο Μπακάνοφ έγινε επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας SBU της Ουκρανίας.

….

Ο Serhiy Shefir, ο Bakanov και ο Yakovlev αρνήθηκαν να σχολιάσουν, όπως και ο δικηγόρος τους.

……

…Η ψηφοφορία διεξήχθη μια ημέρα αφότου άγνωστοι δολοφόνοι προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Shefir. Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του έξω από το Κίεβο. Δεν έπαθε τίποτα, αλλά ο οδηγός του τραυματίστηκε.

Ολόκληρη η αποκάλυψη του Guardian για το βρώμικο χρήμα του Ζελένσκι εδώ.

Φωτογραφία από πόστερ έξω από το σπίτι του Ζελένσκι μετά τις αποκαλύψεις. Ο Ουκρανός πρόεδρος φιλιέται με τον δισεκατομμυριούχο που φαίνεται να είναι χορηγός του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ