Γερουσιαστής Ρούμπιο:Αντί να παράγει περισσότερο πετρέλαιο ο Μπάιντεν, θέλει να αντικαταστήσει το πετρέλαιο από έναν δολοφόνο δικτάτορα, με πετρέλαιο από έναν άλλο δολοφόνο δικτάτορα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

(Ο πρόεδρος Μαδούρο της Βενεζουέλας με τον Μπορίσοφ, αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας, στο Καράκας της Βενεζουέλας στα μέσα Φεβρουαρίου)

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο χαλάρωσης των κυρώσεων στη Βενεζουέλα, ώστε η χώρα να αρχίσει να παράγει περισσότερο πετρέλαιο και να το πουλά στη διεθνή αγορά, σύμφωνα με άτομο με άμεση γνώση του θέματος.

Η κίνηση θα αποσκοπούσε στη μείωση της παγκόσμιας εξάρτησης από το ρωσικό πετρέλαιο εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και στην απομόνωση της Ρωσίας από έναν από τους βασικούς συμμάχους της στη Νότια Αμερική, είπε το πρόσωπο.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Διευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για το Δυτικό Ημισφαίριο, Χουάν Γκονζάλες και του ειδικού προεδρικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για υποθέσεις ομήρων, Ρότζερ Κάρστενς, στάλθηκαν στο Καράκας το Σαββατοκύριακο για συνομιλίες σχετικά με το θέμα, είπε το πρόσωπο, καθώς και για να συζητήσουν την αμερικανική πολίτες που κρατούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Οι New York Times ανέφεραν για πρώτη φορά το ταξίδι των αξιωματούχων στη Βενεζουέλα. 

 Η Ουάσιγκτον είχε επιβάλει κυρώσεις στο πετρέλαιο της Βενεζουέλας το 2019 και έκλεισε την πρεσβεία της στο Καράκας αφού θεώρησε απάτη την εκλογική νίκη του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο το 2018.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο, γράφοντας στο Twitter το Σαββατοκύριακο:  

«Αντί να παράγει περισσότερο αμερικανικό πετρέλαιο», ο Μπάιντεν «θέλει να αντικαταστήσει το πετρέλαιο που αγοράζουμε από έναν δολοφόνο δικτάτορα με πετρέλαιο από έναν άλλο δολοφόνο δικτάτορα».

exomatiakaivlepo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ