Το Ην. Βασίλειο προειδοποιεί την Πολωνία ότι θα στοχοποιηθεί από Ρωσία αν δώσει MIG-29 στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε την Πολωνία ότι, η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία μπορεί να την βάλει σε «απευθείας γραμμή πυρός» από τη Ρωσία.

Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας είπε στο Sky News την Τρίτη ότι, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο θα «υποστηρίξει» μια πολωνική επιλογή να προμηθεύσει στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη, η χώρα θα πρέπει να γνωρίζει την προειδοποίηση της Ρωσίας για «αντίποινα».

Η είδηση ​​έρχεται μια ημέρα αφότου η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Τζουλιάν Σμιθ, είπε στην επικεφαλής διεθνή παρουσιαστή του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ, ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συζητούν με την πολωνική κυβέρνηση το ενδεχόμενο η Πολωνία, να στείλει μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 για υποστήριξη της Ουκρανίας.

Η Σμιθ τόνισε ότι αυτή είναι μια “κυρίαρχη απόφαση” για την Πολωνία. “Η Πολωνία συνορεύει με ορισμένες χώρες όπως η Λευκορωσία, η οποία συμμετέχει ενεργά στη Ρωσία. Και η Πολωνία θα πρέπει να καταλάβει ότι οι επιλογές όχι μόνο βοηθούν άμεσα την Ουκρανία, κάτι που είναι καλό, αλλά μπορεί επίσης να την φέρει σε απευθείας γραμμή πυρός από χώρες όπως η Ρωσία ή η Λευκορωσία», είπε ο Wallace.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι δικό του θέμα να «μαντέψει» την επιλογή της Πολωνίας, σημειώνοντας ότι υπάρχει «πραγματικά μεγάλη ευθύνη στους ώμους του προέδρου της Πολωνίας και του υπουργού Άμυνας». «Εγώ ως μέλος του ΝΑΤΟ εναπόκειται να πω ότι θα στηρίξουμε την Πολωνία και όποια επιλογή κάνει», κατέληξε ο Wallace.

Μέχρι στιγμής, το ΝΑΤΟ παρέμεινε σταθερό στην απροθυμία του να εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση, πέρα ​​από την υποστήριξη της αντίστασης της Ουκρανίας σε μια εισβολή που σκοτώνει αθώους πολίτες, ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν καταστήσει σαφές ότι τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα εμπλακούν απευθείας με τις ρωσικές δυνάμεις.

cnn

ΔΗΜΟΦΙΛΗ