Ουδέν νεώτερον από το (Ανθρώπινο) μέτωπο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

Φημολογείται πως «ζούμε γεγονότα κοσμοϊστορικά». Ουδέν αναληθέστερον πραγματικά. Ζούμε επαναλήψεις, όπως έχουν καταγραφεί ιστορικά και διαχρονικά. «Ο κόσμος αλλάζει ριζικά». Τίποτα δεν αλλάζει, αφού η ανθρώπινη νοοτροπία παραμένει ίδια: Υπανθρωποειδής αλληλοεξόντωση σταθερά παρομοία. Επικρατεί το δίκαιο του ισχυροτέρου και οι σκοπιμότητες του ανήθικου και αισχρότερου. Ζει και βασιλεύει η υποκρισία, η ακρισία, η αβελτηρία, η αδηφαγία, και η ανθρωποεξοντωτική μανία. Είναι ανατριχιαστική η διαχρονική πρακτική ενός είδους του ζωικού βασιλείου (Άνθρωποι) να προσπαθεί να εξοντώσει μέλη που το συναποτελούν. Άνθρωποι συνανθρώπους τους εκτελούν /δολοφονούν!!!….

Προσωπικά δεν βλέπω (επί τα βελτίω φυσικά) αλλαγές. Μόνον (κακοήθεις) σημειώνονται διαρκώς εξαλλαγές. Ε.Ε και ΝΑΤΟ … αναγκάζονται να δραστηριοποιηθούν, να συσφίξουν τους χαλαρωμένους –μεταξύ των χωρών /μελών τους –δεσμούς, ώστε ενωμένοι να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους τους υπαρκτούς.

Ο Τούρκος Πρόεδρος εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Σέβεται μόνον όποιες –και όποτε – συνθήκες διεθνείς τον συμφέρουν. Ναι στην Συνθήκη του Μοντρέ, αλλά άλλες πχ Λωζάνης , ΟΧΙ – Δεν τον … ενδιαφέρουν (!).

Έκλεισε – για το θεαθήναι , τα Στενά «συμμετέχοντας» ως μέλος του ΝΑΤΟ –στα μέτρα τα κοινά του αποκλεισμού της Ρωσίας. Κουτοπόνηρος ο μεμέτης εκμεταλλευτής της συγκυρίας: Τα πολεμικά ρωσικά πλοία εξαιρούνται του αποκλεισμού διέλευσης, όταν πρόκειται να επαναπατριστούν. Μα, μόνον προς τη βάση τους θα πορευτούν , αφού οι εχθροπραξίες διεξάγονται κοντά εκεί και όχι σε απόμακρη περιοχή, κάτι που έξοδο –μέσω Στενών-απαιτεί. Αντίθετα, τα συμμαχικά πολεμικά είναι αυτά που θα εμποδιστούν να πάνε να βοηθήσουν ουσιαστικά. Άρα ιδού και δύο κλούβια τουρκικά αυγά. Ποιος ηλίθιος, θα χάψει τέτοια παραμύθια του κάθε πονηρομπουνταλά, (σ. σ εξαιρούνται τα καθυστερημένα συμμαχικά μυαλά) ;

Όπως και το : «Δεν στέλνουμε πολεμικό υλικό στους εμπλεκόμενους γιατί έχουμε … παραδοσιακούς δεσμούς». Είναι ή δεν είναι μέλος της συμμαχίας η Τουρκία που δηλώνει πως: «δεν θα συμμετάσχει σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας» και οι … «Σύμμαχοι την ανέχονται;». Και για πόσο ακόμη θα παίζει τον
«επιτειδιοουδέτερο» στην διεθνή σκακιέρα του «να η ευκαιρία»; .Οι Δυτικοί διαθέτουν νανώδη /θαμνώδη/πυγμαία ηγετικά αναστήματα τα οποία είναι επιρρεπή σε λάθη και επικίνδυνες διεθνείς παρεμβάσεις /ολισθήματα.

Αδυνατούν να αφουγκραστούν τα ιστορικά μαθήματα –παθήματα, επηρεαζόμενοι /κατευθυνόμενοι μόνο από συμφέροντα (!). Θεωρώ πως ούτε τώρα θα επωφεληθούν ουσιαστικά. Ο κος Πούτιν και ο κος Ερντογάν θα είναι οι ζημιωμένοι τελικά. Η Γερμανία εξοπλίζεται υπερβολικά. «Θετικό». Δυστυχώς δεν θα υπάρχω (και ούτε ποτέ θα ήθελα να το ξαναζήσω) σε περίπτωση που –μακροπρόθεσμα- ενδέχεται να αισθανθεί τόσο ισχυρή ώστε να επιχειρήσει την δική της επικυριαρχία /εισβολή σε κάποια γειτονική της περιοχή. Αρνητικό. («ουδέν καλόν αμιγές κακού …. Γερμανικού» ;).

Λέγεται πως γίνονται εκκαθαρίσεις από Ουκρανούς –Ναι- εις βάρος Ρώσων σε περιοχές της Ουκρανίας. Θα το δεχτώ, αλλά θα ρωτήσω , δοθείσης (της) ευκαιρίας: Δεν υπήρχαν άλλοι τρόποι αντιμετώπισης της … «ναζιστικής ουκρανικής συμμορίας»;. Επιπρόσθετα: Τι είδους Ναζί είναι οι Σουηδοί και οι Φιλανδοί που απειλούνται από την Ρωσία (λες και δεν είναι απόλυτο δικαίωμά τους) σε περίπτωση που ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και Ε. Ευρωπαϊκή;.

Δεν είναι απόδειξη ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια προφανή επεκτατική πολιτική; Για ανασύσταση των σφαιρών επιρροής /προτεκτοράτων των Σοβιέτ ή νεκρανάσταση της Τσαρικής Ρωσικής Αυτοκρατορίας καταφανή; Όσο για τους Δυτικούς άμεμπτους και άσπιλους τι να πει κανείς; . Αμνησία για Κύπρο, Βιετνάμ, Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Γιουγκοσλαβία. Υπάρχει άραγε εξήγηση ή δικαιολογία; . Σκέπτομαι πως αν πχ αντί βομβαρδισμών και διάλυση της τελευταίας , προχωρούσαν σε οικονομικό αποκλεισμό , δεν θα είχε αποφευχθεί η αχρείαστη καταστροφή και ο διαμελισμός; .
Αν οι Δυτικοί «σύμμαχοι» αντιμετώπιζαν με σκληρές οικονομικές κ. α κυρώσεις τους Τουρκοεισβολείς της Κύπρου και αν απαιτούσαν την εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ , κλπ τότε δεν θα είχε τερματιστεί το δράμα στην Μεγαλόνησο; . Αλλά και δεν θα είχαν λουφάξει τα Τ ο υ ρ κ ο θ ρ α σ ί μ ι α που απαιτούν να κατακτήσουν ελληνικά νησιά, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο;
Περιμένουν οι αγαπητικοί, λαών –και συμμαχικών –, να γίνει ΤουρκοΕλληνικός πόλεμος για να παρέμβουν; Να ευαισθητοποιηθούν οι Τούρκοι ή να διαζευχτούν οι ίδιοι την υποκρισία και τα συμφέροντα που τους κατέχουν ; .
Δεν είναι μόνον η ρωσική ανεπίτρεπτη δολοφονική επιδρομή, στην οποία οφείλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας. Είναι και η κατάπτυστη των Δυτικών «πολιτική» που δεν τους νομιμοποιεί να παίζουν τον ρόλο του τιμητή.

ΥΓ Αιδώς Αχρείοι πολεμοκάπηλοι απανταχού του πλανήτη Γη (προηγούμενοι, νυν, και επόμενοι).
Αισχρές , άθλιες, εγκληματικές ηγεσίες οι οποίες για να δοξαστούν , να κατακτήσουν , αφανίζουν λαούς , χωρίς αναστολές, με φρικαλέες δολοφονικές πρακτικές!.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ