«Πάγωσαν» οι ΗΠΑ με την απόφαση της Πολωνίας για τα MIG

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βάζει τέλος στον συνεχή εκβιασμό που δέχεται και ρίχνει το μπαλάκι στις ΗΠΑ.

Η Πολωνία προσφέρεται να μεταφέρει όλα τα ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη της MiG-29 «άμεσα και δωρεάν» σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ στη Γερμανία, αντί να τα παραδώσει στην Ουκρανία!

Η ανακοίνωση την Τρίτη ήρθε μετά από μια εβδομάδα συνεχόμενων διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Βαρσοβίας για τη μεταφορά, και εν μέσω ρωσικών προειδοποιήσεων ότι η παράδοση των τζετ στην Ουκρανία θα θεωρηθεί πρόκληση.

Σε ανακοίνωσή του, το Πολωνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η Βαρσοβία «ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μας παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να καθορίσει αμέσως τους όρους αγοράς των αεροπλάνων».

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Νούλαντ φανερά σοκαρισμένη δηλώνει τώρα ότι η απόφαση της Πολωνίας να θέσει τα μαχητικά της Mig-29 στη διάθεση των ΗΠΑ δεν ήταν σε «προσυνεννόηση» με την Ουάσιγκτον!

Με απλά λόγια, η Πολωνία ρίχνει το μπαλάκι στις ΗΠΑ και σταμάτα τον εκβιασμό που υφίσταται εδώ και ημέρες. Χαρίζει τα σοβιετικού τύπου μαχητικά της στο ΝΑΤΟ. Άρα, εάν η συμμαχία θέλει να τα δώσει στην Ουκρανία, η Πολωνία δεν θα έχει καμία εμπλοκή. Εμπλοκή θα έχει η νατοϊκή χώρα που θα κάνει την μεταφορά, δηλαδή η Γερμανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ