Μια πραγματικά συγκλονιστική φωτογραφία: Ένας Αρμένιος ήρωας πολέμου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Sargis Stepanyan είναι διάσημος στη χώρα του την Αρμενία, καθώς την εκπροσωπεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, στο άθλημα του μπρα ντε φερ.

Ωστόσο, ο Sargis Stepanyan προσέφερε στο παρελθόν μια πολύ πιο σημαντική υπηρεσία στη Αρμενία, καθώς, ως στρατιώτης ειδικών αποστολών, επέδειξε αξιοθαύμαστη αυτοθυσία, αφού, βρισκόμενος σε εχθρικό έδαφος, κατάφερε να ανακτήσει τα άψυχα κορμιά συμπολεμιστών του, που έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης.

sargis stepanyan war hero
Ο Sargis Stepanyan (πηγή φωτό armenianwoundedheroes.com)

Κι ενώ ο ίδιος γύρισε ζωντανός στην πατρίδα του, είχε την ατυχία να χάσει στον πόλεμο τα δυο του πόδια και το ένα του χέρι. Ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω ούτε στιγμή, πάλεψε σκληρά σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο, με αποτέλεσμα τη σήμερον ημέρα να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει το όνειρό του, αυτό, δηλαδή, της συμμετοχής του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Sargis Stepanyan βρέθηκε την Τρίτη στο Σύνταγμα, όπου δεν έχασε την ευκαιρία να ποζάρει μπροστά στο περίφημο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, αιώνιο σύμβολο ανδρείας ανθρώπων όπως εκείνος.

armenios iroas polemou

Μια πραγματικά συγκλονιστική φωτογραφία, ιδανική πηγή έμπνευσης σε μια περίοδο όπως αυτή που ζούμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ