Μενέντεζ για συνομιλίες ΗΠΑ με Μαδούρο:Ο Μαδούρο είναι καρκίνος & δεν πρέπει να δώσουμε νέα πνοή στη βασιλεία βασανιστηρίων και δολοφονιών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήλωση του Γερουσιαστή Μενέντεζ σχετικά με τις συνομιλίες της κυβέρνησης Μπάιντεν με το καθεστώς Μαδούρο

Screenshot 2022 03 09 at 09 31 03 Chairman Menendez Statement on Biden Administration Talks with the Maduro Regime United S...

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ – Ο Αμερικανός γερουσιαστής Bob Menendez (DN.J.), Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση ως απάντηση σε αναφορές ότι αντιπροσωπεία ανώτερων διοικητικών στελεχών Μπάιντεν συναντήθηκε με το καθεστώς Μαδούρο για να συζητήσουν την απελευθέρωση αυθαίρετων φυλακισμένων Αμερικανών και πιθανή αγορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα:

«Εάν αληθεύουν οι αναφορές ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν μεσολαβεί για την αγορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, φοβάμαι ότι κινδυνεύει να διαιωνιστεί μια ανθρωπιστική κρίση που έχει αποσταθεροποιήσει τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική για μια ολόκληρη γενιά. Ο Nicolás Maduro είναι καρκίνος στο ημισφαίριο μας και δεν πρέπει να δώσουμε νέα πνοή στη βασιλεία βασανιστηρίων και δολοφονιών. Ως εκ τούτου,  αντιτίθεμαι σθεναρά σε οποιαδήποτε ενέργεια που γεμίζει τις τσέπες των ολιγαρχών του καθεστώτος με κέρδη από το πετρέλαιο, ενώ ο Μαδούρο συνεχίζει να στερεί από τους κατολικους της Βενεζουλελας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, ελευθερίες, ακόμη και φαγητό.

Maduro hails cordial talks with US

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας έρχεται καθώς η Ουάσιγκτον σκέφτεται να απαγορεύσει τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε τις συνομιλίες ορόσημο που πραγματοποίησε με μια αντιπροσωπεία της αμερικανικής κυβέρνησης, ως «σεβαστές» και «εγκάρδιες», καθώς η Ουάσιγκτον διερευνά μια προσέγγιση με το Καράκας για να εξασφαλίσει εναλλακτικές προμήθειες πετρελαίου στη Ρωσία.

Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Μπάιντεν για Μαδούρο…

Screenshot 2022 03 09 at 09 23 42 Joe Biden on Twitter

Τζό Μπάιντεν 1 Μαΐου 2019

Η βία στη Βενεζουέλα σήμερα εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών είναι εγκληματική. Το καθεστώς του Μαδούρο ευθύνεται για απίστευτα δεινά. Οι ΗΠΑ πρέπει να σταθούν στο πλευρό της Εθνοσυνέλευσης και του Γκουαϊδό στις προσπάθειές τους να αποκαταστήσουν τη δημοκρατία μέσω νόμιμων, διεθνώς ελεγχόμενων εκλογών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ