Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Αττική αύριο λόγω κακοκαιρίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H επίσημη ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά:

1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής

2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο οποίο θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας τα οποία θα είναι κλειστά.

3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
• Στο Δυτικό τομέα Αθηνών

Στο Δήμο Παλλήνης θα είναι κλειστά τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί την Πέμπτη 10 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην Εύβοια, δεν θα γίνουν μαθήματα την Πέμπτη 10/3 και την Παρασκευή 11/3 σε όλες τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια ), μετά από απόφαση του δημάρχου.

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), καθώς και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) στην Κοζάνη την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022.

Στην Κοζάνη αναστέλλεται και η λειτουργία των Εσπερινών Γυμνασίων, Λυκείων, Εσπερινών ΕΠΑΛ την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων

Η απαγόρευση της εισόδου των βαρέων οχημάτων από σήμερα το βράδυ στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού / Κεντρικής οδού, αποφασίστηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία «Φίλιππος» που ήδη πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες για την κίνηση των οχημάτων θα ανακοινωθούν από τις οικείες Δ/νσεις Τροχαίας και τους παραχωρησιούχους διαχείρισης του οδικού δικτύου. Αναμένονται, επίσης, σχετικές ανακοινώσεις για τα σημεία όπου οι οδηγοί θα εισέρχονται στους εν λόγω αυτοκινητοδρόμους μόνο εφόσον τα οχήματά τους είναι εξοπλισμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης και σε συνέχεια αναλυτικής ενημέρωσης από τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρο Κολυδά, εξετάστηκαν ειδικότερα προληπτικά μέτρα για τις περιοχές της Αττικής και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ