Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Ρωσία: Αναστέλλεται η αγορά ξένου νομίσματος, ποιες αναλήψεις επιτρέπονται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τράπεζα της Ρωσίας έχει εισαγάγει περιορισμό στην πώληση και την έκδοση συναλλάγματος από λογαριασμούς φυσικών προσώπων, αυτό ισχύει τουλάχιστον για έξι μήνες, όπως σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.

625FEAB3 DCB6 4C98 87FB 62DFAC4C99FD

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, που έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 9 Μαρτίου, οι τράπεζες απαγορεύεται να πωλούν ξένο συνάλλαγμα. Δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη άνω των 10 χιλιάδων δολαρίων από τους λογαριασμούς τους σε ξένο νόμισμα, ανεξάρτητα από το νόμισμα του λογαριασμού.

Ο περιορισμός ισχύει έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2022.

«Όλα τα κεφάλαια πελατών σε λογαριασμούς ή καταθέσεις σε ξένο νόμισμα αποθηκεύονται και λογίζονται στο νόμισμα κατάθεσης, ο πελάτης μπορεί να κάνει ανάληψη έως και 10 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά και τα υπόλοιπα κεφάλαια σε ρούβλια με την ισοτιμία της αγοράς κατά την ημερομηνία έκδοσης», διευκρινίζει η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ρωσίας.

Θα είναι δυνατή η λήψη συναλλάγματος από τους λογαριασμούς κάποιου μόνο στα ταμεία της τράπεζας, διευκρινίζει η ρυθμιστική αρχή. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι πλέον δυνατή η λήψη συναλλάγματος στα ΑΤΜ.

fontanka.ru

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ